Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2023. január 29-én – Évközi 4. vasárnap

Ma este a plébániai sejt-evangelizáció tagjai agapét szerveznek a plébánián, szeretettel hívunk a tagok mellett mindenkit, aki csatlakozna a kisközösségben megélt hit és evangelizáció ezen formájához, vagy csak megismerkedne vele. Egy kis ízelítőt a honlapunkon is találhattok a szentimreplebania.hu/sejtkozossegek oldalon.

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Rövid ministránspróbát tartunk a templomban jövő vasárnap a 9 órai szentmise után, melyre szeretettel hívjuk a ministránsokat és az érdeklődő iskolásokat.

Csütörtökön, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a 18 órai szentmisét gyertyaszentelő körmenettel kezdjük. Aki szeretne gyertyát megáldatni vagy a körmenetben részt venni, hozzon magával gyertyát a templomba.

A Férfikör következő találkozóját csütörtökön az esti szentmise után tartjuk a plébánián. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket közös szentírásolvasásra és beszélgetésre.

A péntek reggeli és a hétvégi szentmisék után Balázs-áldást kérhettek. Ezt az áldást bárki kérheti torokbetegség és minden más baj ellen.

Az ifjúsági gitáros zenekar próbája a jövő vasárnapi szentmisére pénteken 18 órakor kezdődik a plébánián.

A fiatal felnőttek következő találkozója pénteken 19 órakor kezdődik a plébánián.

Jövő vasárnap 17:30-tól a templomban közösen elimádkozzuk az Esti dicséretet.

A februári Adoremus átvehető a sekrestyében.

A betegek világnapja alkalmából február 11-én az esti szentmisében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét. Ez a szentség megerősít az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük, segíti gyógyulásunkat, ha az szolgál üdvösségünkre, illetve általa kérjük és elfogadjuk a jó halál kegyelmét, ha Istennek ez az akarata. Az a katolikus hívő kérheti e szentséget, „aki betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” Meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy a veszély súlyosabbá válik. (1004. kánon) A szentség felvétele a kegyelmi állapotot kívánja, szentgyónással is készüljünk rá!

A Házasság Hete február 12-én kezdődik, a kaposvári programokról a csakazertis.hu oldalon tájékozódhattok. 19-én a 9 órai szentmisében köszöntjük a tavaly házasultakat és a jubiláló házaspárokat, akik plébániánkhoz tartoznak. Szeretettel hívjuk őket, és kérjük, hívjátok meg ti is jubiláló ismerőseiteket. A jelentkezéseket a honlapon elérhető űrlapon várjuk, illetve a szórólaptartóból elvihető meghívó egyben a jelentkezési lap is. A szentmise után minden jelenlévő házas- és jegyespár külön áldásban részesülhet.

Archívum

Share This