Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

ÚT-ON

„Ahol ketten vagy hárman összejönnek a nevemben, ott vagyok köztük.” (Mt 18,20)

Az ÚT-ON a kaposvári Szent Imre plébánia katekumen csoportja, mely Ferenc atya vezetésével hétfőnként 16:30-tól 17:45-ig tartja kiscsoportos beszélgetését, mely a keresztény vallás megismerése által az egyes szentségek felvételéhez vezeti a résztvevőket.

Hogy mi is az a katekumenátus?
A hivatalos válasz szerint: „Az a felnőtt vagy fiatal, aki meg akar keresztelkedni, aki elsőáldozó vagy bérmálkozó szeretne lenni – az a jézusi élet útjára kíván lépni, az egyház közösségében. A megtérő, a szentségekre készülő egy hosszú de nagyon szép úton halad előre a szentségek vételéig: ezt hívják katekumenátusnak.”
(Tomka Ferenc: Találkozás a kereszténységgel)

Viszont ennél sokkal több. Egy új értékrendet, világnézetet ad az embernek, segít az útját kereső, világi dolgokkal terhelt, vallási dolgokban nem jártas embernek az Istenhez vezető utat megtalálni, ezáltal a világban a saját helyét értelmezni, és az egyházi közösségbe beilleszkedni.
A csoportos beszélgetés során nem az a cél, hogy „tankönyvszerűen” ismerkedjen meg a résztvevő a keresztény tanításokkal, hanem kötetlen beszélgetés során lehetősége van a kereszténység útjára lépő embernek az ezen az úton való eligazodásra. A hit megélésében fontos szerepe van a közösségnek is. Nemcsak ebben a csoportban, hanem a plébánia közösségén belül is: a közös programokon való részvétellel (akár segítőként is, kedv és lehetőség szerint), mások megismerésével és az új kapcsolatok, barátságok által.
Én, mint a csoport „oszlopos tagja” bátran ajánlom mindenkinek a csoportot, aki vágyik arra, hogy részesüljön a keresztény szentségekben, jobban megismerje az Egyház hitét, avagy már megkeresztelt személyként vissza kíván térni az Egyházhoz, részese kívánnak annak lenni.

Gyertek bátran, várunk minden érdeklődőt!
dr. Kiss Ildikó

 

Archívum