Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

ÚT-ON

„Ahol ketten vagy hárman összejönnek a nevemben, ott vagyok köztük.” (Mt 18,20)

Az ÚT-ON a kaposvári Szent Imre plébánia katekumen csoportja, mely Ferenc atya vezetésével hétfőnként 16:30-tól 17:45-ig tartja kiscsoportos beszélgetését, mely a keresztény vallás megismerése által az egyes szentségek felvételéhez vezeti a résztvevőket.

Hogy mi is az a katekumenátus?
A hivatalos válasz szerint: „Az a felnőtt vagy fiatal, aki meg akar keresztelkedni, aki elsőáldozó vagy bérmálkozó szeretne lenni – az a jézusi élet útjára kíván lépni, az egyház közösségében. A megtérő, a szentségekre készülő egy hosszú de nagyon szép úton halad előre a szentségek vételéig: ezt hívják katekumenátusnak.”
(Tomka Ferenc: Találkozás a kereszténységgel)

Viszont ennél sokkal több. Egy új értékrendet, világnézetet ad az embernek, segít az útját kereső, világi dolgokkal terhelt, vallási dolgokban nem jártas embernek az Istenhez vezető utat megtalálni, ezáltal a világban a saját helyét értelmezni, és az egyházi közösségbe beilleszkedni.
A csoportos beszélgetés során nem az a cél, hogy „tankönyvszerűen” ismerkedjen meg a résztvevő a keresztény tanításokkal, hanem kötetlen beszélgetés során lehetősége van a kereszténység útjára lépő embernek az ezen az úton való eligazodásra. A hit megélésében fontos szerepe van a közösségnek is. Nemcsak ebben a csoportban, hanem a plébánia közösségén belül is: a közös programokon való részvétellel (akár segítőként is, kedv és lehetőség szerint), mások megismerésével és az új kapcsolatok, barátságok által.
Én, mint a csoport „oszlopos tagja” bátran ajánlom mindenkinek a csoportot, aki vágyik arra, hogy részesüljön a keresztény szentségekben, jobban megismerje az Egyház hitét, avagy már megkeresztelt személyként vissza kíván térni az Egyházhoz, részese kívánnak annak lenni.

Gyertek bátran, várunk minden érdeklődőt!
dr. Kiss Ildikó

 

Archívum

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com