Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Szentmisék kérése

“Azok a krisztushívők, akik adományt adnak azért, hogy szándékukra misét ajánljanak fel, hozzájárulásukkal az egyház javát szolgálják, és ezzel az adományukkal részt vállalnak az egyház gondjából szolgálattevőinek és műveinek fenntartása terén.” (Egyházi Törvénykönyv, 946. kán.)

Fennállása óta az Egyház a hívek közösségét jelenti, ennek megfelelően a templom és a benne szolgáló papok nem szolgáltatást nyújtanak, hanem az a feladatuk, hogy segítsék a plébánia közösségének hitéletét. A templom Isten háza, mindannyiunk otthona, fenntartása a közösség feladata. A templom állapota kifejezi, hogy a közösség mennyire tekinti otthonának azt és mennyire gondolja komolyan az Istennel való kapcsolatát. A szentségek kiszolgáltatása is itt történik, ennek nem ára van, hanem stólája, vagyis adománya.

A stóladíj lehetőség a templom fenntartására, szépítésére, a papok és munkatársak bérezésére és egyéb költségek fedezésére. Mindez hozzájárul Istennel való közösségünk méltó megünnepléséhez. Köszönjük a hívek felajánlásait.

Szentmisék az irodában (nyitvatartási időben) kérhetők, legkésőbb 2 héttel a megjelölt dátum előtt.
Telefonon nem lehet miseszándékot egyeztetni. Köszönjük a megértést.

Stóladíjszabás (2023. ápr. 1-től):

  • Miseadomány: 4.000,-
  • Esküvő stóladíja: 40.000,-
  • Temetés stóladíja: 30.000,-

Kérjük, vegyék figyelembe a miseszándék kérésekor azt, hogy előre nem látott okokból kifolyólag megváltozhat a kért szentmise időpontja. Emiatt kérjük az elérhetőség meghagyását az irodában, hogy ilyen esetben mielőbb tudjunk egyeztetni.

Kapcsolódó oldalak

Archívum