Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

“Minket Krisztus szeretete gyűjtött egybe.”

A szentségimádás az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztus imádása a szentmisén kívül.

Az egyéni, csendes szentségimádás mellett alkalmanként (általában a csütörtöki misék után és a hónap utolsó szombatján, az esti szentmise előtt, valamint az év utolsó napján) közös szentségimádásra is hívunk és buzdítunk mindenkit.

“A személyes kapcsolat, melyet egy-egy hívő ápol az Eucharisztiában jelenlévő Jézussal, mindig az egyházi közösség egészére utalja őt, táplálva benne annak tudatát, hogy Krisztus testéhez tartozik. Ezért amellett, hogy egyes híveket hívok, hogy találjanak időt az Oltáriszentség előtti imádságra, fontosnak tartom buzdítani a plébániákat és a többi egyházi csoportokat, hogy végezzenek közösségi szentségimádást.”

(XVI. Benedek pápa: Sacramentum caritatis apostoli buzdítása, 68.)

Csak akkor lehet imádásra kihelyezni az Oltáriszentséget, ha egész nap biztosított a folyamatos szentségimádó jelenlét. Ha ez nem valósul meg, nem helyezhetjük ki az Eucharisztiát, de a templom akkor is nyitva lesz a megadott időben, be lehet jönni imádkozni az Úr előtt. Kérjük, aki tud, vállaljon szentségimádási órát (alkalmanként vagy rendszeresen).

Köszönjük mindazoknak, akik már vállaltak órát. Biztatjuk a családokat és közösségeket, hogy együtt vállaljanak el rendszeresen egy órát, melyet maguk közt tetszés szerint beoszthatnak és melyben imádkoznak magukért, közösségükért és a plébániáért.

A Biblia elkérésével jelezzük az előző szentségimádónak, hogy megjött a váltó ember. (Természetesen más is bejöhet a templomba, mindenki számára van hely, aki imádkozni szeretne és nem zavarja a többieket.)

 

Szentségimádó órára lehet jelentkezni:
a 30/491-6780-as telefonszámon, vagy a titkar@gmail.com email címen.

Archívum