Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Szent Imre Gitáros Kórus 

A Gitáros Közösséget a nyolcvanas évek elejétől Zola (Horváth Zoltán) vezeti mind a mai napig.

2000-ben, gondolván az utánpótlásra, elindított egy gyerek gitáros kórust a házas közösségének gyermekei és néhány plébániai család gyermekének részvételével. Ők énekeltek két hetente a vasárnapi családos szentmiséken.

2014-től Roni (Nardai Veronika) irányításával, kibővülve új fiatalokkal, ifi-zenekarként szolgáltak a templomban, a diákszentmiséken, imaalkalmakon, zarándoklatokon és a nyári táborokban is.

2018 óta ismét gyerek gitáros kórusként szolgálnak Hegedüs Eszti vezetésével, aki tagja volt korábban a gyerek-ificsapatnak.

A plébánia karizmatikus csoportja által indított „Érints meg engem” imaalkalmakon a zenei szolgálatot Zoláék kezdték, majd a Kút közösség folytatta Totya (Tóth Balázs) irányításával, később Roni is beszállt az ifisekkel. 2019-től a szolgálatot a Kapocs zenekar végzi, Regényi Balázs vezetésével.

Az évtizedek alatt kialakult rend a következő:

  • minden hónap 1. és 3. vasárnapján délelőtt a gyerek gitárosok,
  • vasárnap este, az „Érints meg engem” zenei szolgálói,
  • az utolsó vasárnap esti, ill. hetenként a csütörtök esti szentmiséken a Gitáros Közösség szolgál.

A csütörtök esti misék után gitáros szentségimádás zárja a napot.

Az adventi időszakban minden héten van egy hajnali gitáros mise, ahol a fiatalok zenélnek, nagyböjtben pedig a Gitáros Közösség készül mindig egy-egy gitáros keresztúttal, vagy oratóriummal.

Templomunk gitáros zenei szolgálataiban a különböző generációk kölcsönösen besegítenek egymásnak.

Reméljük, hogy a plébániánkon kialakult gitáros zenei szolgálat-modell biztosítja a folytonosságot és erősíti mindenkiben a plébánia, mint család képet.

Taizéi énekes csoport

Havonta tartunk taizéi imaórát a templomban, általában a hónap utolsó szombatján. Fiatalok és hűséges, régebb óta fiatalok szolgálunk ebben a kórusban. Az Oltáriszentség jelenlétében olvassuk az Igét, dicsérjük az Urat 3-4 szólamban.

2017-től imádkozunk ebben a formában, de már több évtizede éneklünk taizéi énekeket templomunkban: 1994-től Gödölle Kata vezetésével a nagypénteki kereszthódolatok szerves része. 1997-től pedig a Juhász Piroska vezette zenekar éveken keresztül havonta egy vasárnap esti szentmisén kísérte a taizéi énekeket a többi egyházi ének mellett.

Ha jönnél a próbákra és a közös imádságokra, szeretettel várunk!

Mándli Orsi

Archívum