Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Cserkészek

      A kaposvári 37. számú Magyarok Nagyasszonya cserkészcsapat Berecz Lilla csapatparancsnok vezetésével 2019 szeptemberétől plébániánk területén működik.

A 45 tagból álló közösségből 30-an már cserkészfogadalmat is tettek. A résztvevők minden héten úgynevezett „őrsi gyűlés”-eken találkoznak rendszeresen.

Az őrsöket korosztály és nem szerint sorolják be, illetve választják külön egymástól. Évközben több programot is szerveznek az egész csapat számára, ilyenek például a túrák, közös ünneplések, sütögetések, kézműveskedések vagy az egész hétvégén át tartó portyák (ősszel, télen és tavasszal).

Nyáron egy 10 napos táborban vesznek részt, teljesen nomád körülmények között, ahol egyaránt megtapasztalhatják a természettel való együttélés előnyeit és nehézségeit. A csapaton belüli cserkészélet mellett előszeretettel csatlakoznak különböző regionális és országos cserkészrendezvényekhez, fesztiválokhoz is.

A cserkészet egy önkéntes, politikamentes, vallási alapú ifjúságnevelő mozgalom. Egy befogadó és összetartó közösséget kínál bárki számára, nemtől, származástól, felekezeti hovatartozástól függetlenül. A szervezők hasznos, élménnyel teli, szórakoztató programokkal gondoskodnak a gyerekek testi-lelki fejlődéséről. Mindamellett a keresztény értékrendet képviselve próbálnak a gyerekeknek példát mutatni, a plébánia életébe bekapcsolódni.

Archívum