Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Házasközösségek

“Nagyon jó volt együtt lenni! Beszélgettünk a Szentírásról és az életünkről, imádkoztunk, kirándultunk, buliztunk, – és közben születtek a gyerekek, egyre többen lettünk. Rendszerint a vasárnapi 9-es szentmisére jártunk, a gyermekeink- kel együtt.”

1996-97-ben Laci atya a vasárnapi 9 órás szentmisét családos misévé formálta a meglévő házasközösség segítségével. A gyermekek gyertyát tartanak az Evangélium felolvasása közben, az átváltoztatáskor pedig kis csengőkkel csengetnek.

Ezen a családos misén egyre több és több kisgyermekes család vett részt. A legrégebbi közösség 1997-ben alakult, amit aztán újabbak követtek. 

Egy-egy közösséghez 4-8 család tartozik, akik kétheti/havi rendszerességgel találkoznak. A találkozókon a felnőttek imádkoznak, beszélgetnek a Szentírásról, a hitükről, az életükről, a gyereknevelésről. Néhány közösségben ez idő alatt a gyerekek is együtt játszanak gyerekvigyázó felügyelete alatt. Sokszor vannak kötetlen találkozók, kirándulások, közös nyaralások, amelyeken a teljes család részt vesz. Vannak, akik gyermeküket egyedül nevelőként csatlakoznak házas- közösséghez.

PROGRAMOKRÓL:

2000-től minden évben szeptember első vagy második szombatján egész napos zarándoklatot tartunk a családokért. Gyalog megyünk a Szent Imre-templomtól Kaposszentbenedekig. Utunk során állomások vannak (imádság, előadás), a gyerekeknek játékokkal színesítjük az utat.

Az egyházközség egyéb programjaiban (Majális, Farsangi Bál,…) is aktív szervezők, résztvevők a házasközösségek tagjai.

Szeretettel ajánljuk – nem csak házaspároknak – a tánciskolát, ahol oktatók segítségével tanulhatjuk meg és gyakorolhatjuk a különféle társastáncokat. Jelentkezni a plébániai regisztráció kitöltésével lehet, vagy az űrlapon.

Archívum