Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Ministránsok

Az elnevezéssel ellentétben nem csak azokat az általános (és közép)iskolás lányokat és fiúkat tömöríti ez a havi rendszerességgel tartott foglalkozás, akik szívesen szolgálnak az oltár körül (vagy arra készülnek). Vannak köztünk a kórusban éneklők, a szertartásba csengettyűvel és gyertyával aktívan bekapcsolódó, vagy akár csak az ülőhelyükről óvatosan szimpatizáló gyermekek is. A vasárnapi szentmiséken túl a haladókat örömmel látjuk az adventi hajnali miséken, illetve a nagyheti liturgiában teljesített komoly ministránsi kihívásokon is, megfelelő alapozás után.

Az összejövetelek másik célja a közösségépítés, a diákmiséken részt vevő gyermekek belegyökereztetése a plébánia nagy családjába, hogy otthonosak legyenek a templomban és a templomon kívüli egyházközségi programokban. A találkozókon vezetett beszélgetések, közös kézműveskedés, illetve foci segítik az egymás felé való megnyílást. Időnként közös kirándulásokra, élmény-napokra is sor kerül (kalandpark, strand, kirándulás), de természetesen az egyházközségi családos programokon is (zarándoklat, majális) jelen vannak a ministráns gyermekek szüleikkel, testvéreikkel együtt.

Ha kedvet kaptál a ministráláshoz vagy a közös programokhoz, szeretettel várunk! Rendszerint a hónap harmadik vasárnapján, a 9 órai szentmise után kezdődik a találkozó és dél körül ér véget. Az első vasárnapokon pedig a reggeli mise után rövid ministránspróbát követően ima és játék a program, fél 11-ig.

Archívum