Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2023. január 08-án – Urunk megkeresztelkedése

Köszönjük a Szent Imre Karitász múlt heti gyűjtésére adott adományaitokat és a tavalyi egyházi hozzájárulásotokat plébániánk működéséhez, valamint minden egyéb adományt és szolgálatot.

Rövid ministránspróbát tartunk a templomban a 9 órai szentmise után, melyre szeretettel hívunk minden iskolást.

Érints meg! imadélutánra hívunk benneteket ma 16 órától a templomba: gitáros énekes dicsőítés, közbenjáró ima és gyónási lehetőség lesz az esti szentmise előtt.

Folytatjuk a tized rózsafüzér elimádkozását a templomban a békéért, a kiírás szerinti napokon 17:40-től.

A csütörtök esti katekézis témája: 16.3 A törvény teljesítése. A negyedik parancsolat. (Hiszek. Kis katolikus katekizmus, 156. oldal).

Az ifjúsági gitáros zenekar próbája a jövő vasárnapi szentmisére pénteken 18 órakor kezdődik a plébánián.

Jövő vasárnap 17:30-tól közösen elimádkozzuk az Esti dicséretet a templomban.

Jövő vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét. Azon a héten a hétköznapi szentmisék reggel 7 órakor kezdődnek, az ökumenikus imaórák pedig 18 órakor, a helyszín a plakáton olvasható. A mi templomunkban kedden (jan. 17-én) 18 órakor kezdődik a taizéi énekes imaóra. Utána szeretettel  hívunk minden résztvevőt a templomudvarba agapéra. Kérjük, ennivalóval  járuljatok hozzá a vendégséghez!

A vasárnapi katekumenátus következő alkalma jövő vasárnap a 9 órai szentmise után kezdődik.

A karácsonyi ünnepkör örömhíre, hogy „az Ige testté lett, és közöttünk lakott” (Jn 1,14). Ilyenkor kicsit „otthonosabban” gondolhatunk Istenre: az ő hajléka akár a miénk is lehet. Az ilyenkor szokásos szentelmény során, a ház megáldásakor közösen imádkozunk Istenhez az erényes családi életért és a gonosztól való oltalomért, majd meghintjük a ház akár összes helyiségét szenteltvízzel, hiszen Isten betölti a családi hajlékot, a közös életet; semmi nem idegen számára belőle. Aki szeretné otthona megáldását kérni, hagyja meg nevét, címét, elérhetőségét az irodában vagy a sekrestyében. Az otthon és a benne lakók megáldásának nincs költsége és minden évben lehet kérni. Az áldásról bővebben a szentimreplebania.hu/hazszenteles oldalon olvashattok.

Honlapunkon várjuk a jelentkezéseket a jan. 21-én 16 órakor kezdődő következő plébániai ovis találkozóra, valamint a Házas estére, mely során „Mindenhol jó. De jó otthon?” címmel előadást hallgathatnak meg a házaspárok a beszélgetés előtt.

Archívum

Share This