Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2023.02.26-án – Nagyböjt 1. vasárnapja

A febr. 25-re tervezett taizéi énekes közös szentségimádás betegség miatt elmarad.

A mai perselyadományokat a katolikus iskolák javára fordítjuk.

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. 14 éves kortól tartózkodunk a hústól a pénteki böjti napokon. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjtölésről: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.” (1249. kánon) A nagyböjtről bővebben IDE kattintva olvashattok.

A Férfikör következő találkozóját csütörtökön az esti szentmise után tartjuk a plébánián. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket közös szentírásolvasásra és beszélgetésre.

Ovis találkozót tartunk a plébánián pénteken 16 órától 17 óráig, melyre szeretettel hívjuk az óvodásokat és szüleiket.

Nagyböjt péntekjein 17:30-tól keresztutat imádkozunk a templomban, ezen a héten plébániánk képviselő-testületének vezetésével.

Az ifjúsági gitáros zenekar próbája a jövő vasárnapi szentmisére pénteken 18 órakor kezdődik.

A fiatal felnőttek következő találkozója pénteken 19 órakor kezdődik a plébánián.

Szeretettel hívjuk és várjuk a házaspárokat a plébániára szombaton 16 órára. A Házas Este keretén belül egy előadás után lehetőség lesz a hallottakról kettesben, majd kiscsoportban is beszélgetni. További részletek a plakáton.

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat, elsősorban tejet és olajat kérünk adományként.

Rövid játékra hívunk minden iskolást a templomudvarra jövő vasárnap a 9 órai szentmise után, majd ministránspróbára hívjuk őket a templomba.

Jövő vasárnap 17:30-tól közösen imádkozzuk a templomban az Esti dicséretet. A zsolozsmáról szeretettel ajánljuk az ide kattintva elérhető ismertetőt.

A márciusi Adoremus átvehető a sekrestyében.

A gondviselés útján címmel beszélgetéssorozatot indítunk, melyben a meghívottak hitükről tesznek tanúságot. Az első vendég Tomanek Péter siófoki plébános atya lesz, szeretettel hívjuk az érdeklődőket a plébániára március 7-én 17 órára.

Archívum

Share This