Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2023.02.19-én – Évközi 7. vasárnap

A 9 órai szentmise után szeretettel hívjuk agapéra a jelenlévőket a templomudvarba. Játékra, találkozóra hívunk minden iskolást és ministránst a plébániára. A találkozó délig tart.

Ma 17:30-tól közösen imádkozzuk az Esti dicséretet a templomban. A zsolozsmáról szeretettel ajánljuk az ide kattintva elérhető ismertetőt.

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a szerdai és a vasárnapi misék utáni hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ezeken a napokon 60 éves korig a felnőtt hívek számára egyszeri teljesebb étkezés a megengedett és még kétszer némi étel fogyasztása. 14 éves kortól tartózkodunk a hústól a böjti napokon. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjtölésről: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.” (1249. kánon) A nagyböjtről bővebben IDE kattintva olvashattok.

Nagyböjt péntekjein 17:30-tól keresztutat imádkozunk a templomban. Ezen a héten az ÉLSZ közösség vezetésével.

Taizéi énekes közös szentségimádásra hívunk benneteket szombaton 17 órára.

A jövő vasárnapi perselyadományokat a katolikus iskolák javára fordítjuk.

Ovis találkozót tartunk a plébánián március 3-án 16 órától 17 óráig, melyre szeretettel hívjuk az óvodásokat és szüleiket.

Szeretettel hívjuk és várjuk a házaspárokat a plébániára március 4-én 16 órára. A Házas Este keretén belül egy előadás után lehetőség lesz a hallottakról kettesben, majd kiscsoportban is beszélgetni.

A kaposvári katolikus iskola bemutató órákat tart a leendő elsősöknek és szüleiknek február 20-án és 21-én. Részletek a plakáton.

A Szent Margit Katolikus Óvoda tavaszi nyílt napot tart március 11-én és 28-án.

Archívum

Share This