Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2024. március 24-én – Virágvasárnap

Köszönjük a nagyböjti keresztúti imádságok szervezőinek és előimádkozóinak szolgálatát. Köszönjük a Szentföld javára adott perselyadományaitokat is.

Virágvasárnap, Urunk szenvedésének vasárnapja a nagyhét kezdete. A mai szentmisékben meghallgatjuk Jézus szenvedésének történetét.

“Itt állok most” címmel ad koncertet a Meghívtál zenekar hétfőn, március 25-én 18 órakor a kaposvári Székesegyházban. Részletek a plakáton.

Szeretettel hívunk mindenkit a nagyheti szertartásokra.

  • Nagycsütörtökön délelőtt 10 órakor Krizmaszentelési mise lesz a székesegyházban. 19 órakor kezdődik templomunkban a szentmise az utolsó vacsora emlékére, amit virrasztás követ.
  • Nagypénteken 8 órakor közös zsolozsma a templomban, utána gyónási lehetőség. Urunk szenvedésének ünneplése 15 órakor kezdődik. Utána közös imára marasztalunk mindenkit a taizéi kereszt körül.
  • Nagyszombaton 8 órakor zsolozsma a templomban, utána gyónási lehetőség. 20 órakor kezdődik húsvéti vigíliánk. Kérjük, hozzatok magatokkal mécsest vagy cseppfogóval ellátott gyertyát a vigíliára!
  • Húsvétvasárnap 7:15-kor megáldjuk a húsvéti ételeket. Szentmisét ünneplünk 9 és 19 órakor.
  • Húsvéthétfőn 9 ünneplünk szentmisét.

Ezekben a napokban lehetőség van a teljes búcsú elnyerésére, melyet elhunytjainkért vagy önmagunkért felajánlhatunk.

Ministrálásra hívjuk és várjuk a diákokat és felnőtteket ezeken a napokon. A ministránspróba nagycsütörtökön 18 órakor, nagypénteken 14 órakor, nagyszombaton pedig 17:30-kor kezdődik.

A nagypénteki és húsvéthétfői munkaszüneti napokon a plébániai iroda zárva lesz. Nagycsütörtöktől nem lesz szentségimádás a templomban, ezt a szolgálatot húsvéthétfő utáni kedden folytatjuk.

Archívum

Share This