Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2023.06.04-én – Szentháromság vasárnapja

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Rövid játékra hívunk minden iskolást a templomudvarra a 9 órai szentmise után, majd ministránspróbára hívjuk őket a templomba.

Ma 17:30-tól közösen elimádkozzuk a templomban az Esti dicséretet. A zsolozsmáról szeretettel ajánljuk az ide kattintva elérhető ismertetőt.

A Férfikör következő találkozóját csütörtökön az esti szentmise után tartjuk a plébánián. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket közös szentírásolvasásra és beszélgetésre.

Jövő vasárnap a 9 órai szentmisében adunk hálát az elmúlt tanévért. Kérjük a gyerekeket és a diákokat, rajzolják le vagy írják le egy papírra, miért adnak hálát visszatekintve az elmúlt évre és hozzák el ezt a szentmisére. A lapokat egy kosárban összegyűjtve az oltárhoz tesszük a felajánláskor. A szentmise után szeretettel hívunk minden jelenlévőt agapéra a templomudvarba. Kérjük, szendviccsel, süteménnyel vagy innivalóval járuljatok hozzá az alkalomhoz!

Jövő vasárnap 18 órakor kezdődik a székesegyházban a város összes plébániájának közös szentmiséje, utána pedig az úrnapi körmenet. Kérjük, vegyetek részt a szentmisén és a körmeneten! Templomunkban emiatt aznap nem lesz egyéni szentségimádás, sem esti szentmise.

A Te Deum hálaadó szentmise után az esti misék 19 órakor kezdődnek a templomban (az első ilyen június 13-án lesz), valamint a hétvégi szentségimádást szeptembertől szeretnénk folytatni, addig hétköznapokon lesz kihelyezve az Oltáriszentség imádásra. A nyári hétvégéken is nyitva lesz a templom, be lehet térni imádkozni.

A gondviselés útján című beszélgetéssorozat következő vendége Nemes Katalin Teréz pedagógus lesz. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt június 12-én, hétfőn 18 órára.

A júniusi Adoremus átvehető a sekrestyében.

Júniusra szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a következő közösségi programokat:

  • Plébániai nap (jún. 3. Gyertyános)
  • Társastánc (jún. 7-én 19:15-től a kat. gimnázium tornatermében)
  • Férfi-kör (jún. 8-án az esti szentmise után)
  • Év végi hálaadó szentmise – Te Deum (jún. 11. 9:00), utána agapé
  • Úrnapi közös városi szentmise és körmenet (jún. 11. 18:00 székesegyház)
  • A Gondviselés útján beszélgetés-sorozat vendége: Nemes Katalin (jún. 12. 18:00
  • Diakónusszentelés a székesegyházban (jún. 24. 10:30)
  • Biblia-kör (jún. 27. 17:00)

Archívum

Share This