Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Zarándoklat, közösség, önismeret, hit, gyaloglás, beszélgetések, belső út, ima, szabadság, kaland, játék, útonlét, találkozás, természet, hegyek és lankák, napraforgó, megosztás, hátizsák, kihívás, vidámság, határaink feszegetése, csend, öröm. 12 és 18 év közötti zarándokok jelentkezését várja nyári egyhetes zarándoktáborokba a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája.

 

Gyere velünk, hogy a gyönyörű természetben járva testben és lélekben felfrissülj, hogy jobban lásd, merre tart az életed, és kövesd a szívedben lévő iránytűt! Gyere velünk, hogy alaposabban megismerd magad és azt, mire vágysz, kiben bízhatsz, mi és ki az igazán fontos neked! Gyere, hogy meghalld, amit Isten csak neked akar elmondani, hogy megértsd: küldetésed van, s nem vagy egyedül az úton. Gyere velünk zarándokolni! Zarándoklat, közösség, önismeret, hit, gyaloglás, beszélgetések, belső út, ima, szabadság, kaland, játék, útonlét, találkozás, természet, hegyek és lankák, napraforgó, megosztás, hátizsák, kihívás, vidámság, határaink feszegetése, csend, öröm.

12 és 18 év közötti zarándokok jelentkezését várja nyári egyhetes zarándoktáborokba a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája.

Az utak július 9. és 15., valamint július 29. és augusztus 4. között; június 30. és július 6., illetve július 2. és 8. között; továbbá augusztus 5. és 11. között indulnak.

Információk és jelentkezés a Tihany–Pannonhalma-útvonalra; a Tata–Márianosztra-útvonalra; a Márianosztra–Mátraverebély-Szentkút-útvonalra. Jelentkezés mindhárom útvonalra ITT.

A táborokat tapasztalt és képzett vezetők tartják. A résztvevők mindhárom útvonalon körülbelül 10–30 fős csoportban 102–112 kilométer közötti távot tesznek meg, gyönyörű természeti környezetben. A napi távok a tábor középső öt napján 14 és 26 kilométer között alakulnak, és a tábor legalább egy napján a zarándokok minden csomagjukat a hátukon viszik.

A zarándoktábornak az adott útvonalra kidolgozott napi tematikája, lelki programja és zarándokfüzete van. A beszélgetések, az imádság, a megosztások, a játékok és a napi csendszakaszok segítségével a résztvevők belső utat is járhatnak: az önismeret, a hit és az istenkapcsolat útját; olyan valós közösségi élménnyel gazdagodhatnak, ami testüket-lelküket felüdíti, hitüket megerősítheti, és személyes útkeresésükben is támpontként szolgálhat.

Jelentkezési határidő: 2022. május 20., illetve amíg szabad hely van.

A részvételi díj valamennyi tábor esetén egységesen 36 ezer forint, ami egyedül az oda- és a hazautazási költséget nem tartalmazza.

Jelentkezés és információ:https:/zarandoktabor.hu/egyeni-jelentkezes

Forrás: Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája

Fotó: Lambert Attila

Forrás: Magyar KurírIdőről időre tegyél jót a testednek, hogy a lelkednek kedve legyen benne lakni.
Avilai Szent Teréz

Jézusi gyaloglás – Gyaloglás Jézussal lelkigyakorlat

Ez az új típusú lelkigyakorlat az imádkozást a mozgással, a lelket a testtel kapcsolja össze. Bevezet a szemlélődésbe, a Szív imájába és a mozgáskultúrába a nordic walking alapjainak elsajátításával. A Jézusi gyaloglás lelkigyakorlata szentmisét is tartalmaz.

Hogyan épül fel a lelkigyakorlat?

 • A programot napindító gondolatok és szentmise vezeti be.
 • Délelőtt a mozgásé: zöld környezetben zajlik az oktatás. A testi-lelki gyakorlatokat a Cor-Way® módszer alapján sajátítják el a résztvevők. Ennek egyik eleme a nordic walking alapjainak begyakorlása élménytréning keretében, majd pedig a járáshoz a csendes belső imádságot kapcsoljuk.
 • A mozgásprogram nem a megtett kilométerek számának növelésére, hanem a lelki-fizikai jól-létre irányul.
 • Délután benti szemlélődő imádságot tartunk.
 • A nap folyamán személyes tanácsadásra, konzultációra, kísérésre is biztosítunk lehetőséget a résztvevőknek.

A szakemberek abban segítik a résztvevőket, hogy koruknak, egészségi állapotuknak megfelelően mennyit és hogyan mozogjanak és hogyan tudják az egészségüket megőrizni, építeni, fejleszteni. A lelkigyakorlat nem teljesítmény- vagy felfedező kalandtúra. Több, különböző nehézségű és hosszúságú útvonalat ajánlunk, hogy mindenki megélhesse a mozgás örömét, fizikai és testi adottságainak megfelelően. A mozgásprogram bármikor befejezhető. Az oktatás mindig a szállás mellett van! A lelkigyakorlat nem zarándoklat jellegű.

A lelkigyakorlat típusa

Vezetett csendes lelkigyakorlat – igény szerint személyes lelki kíséréssel.

Az oktatást kivéve a lelkigyakorlat alatt csendet tartunk.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • Elhelyezés egyénileg, vizesblokkal rendelkező szobákban;
 • Napi háromszori étkezés;
 • Összesen 6 óra csoportos oktatás a Cor-Way® egészségfejlesztő módszer alapján (rossz idő esetén a program rugalmasan változik); kiegészítve személyre szabott tanácsadással, segítségnyújtással;
 • Botokat biztosítunk;
 • Egyéni beszélgetések a lelki kísérőkkel.

ELSŐ TURNUS: 20-35 éveseknek

 1. 07.06-10. Mánfa/Magyarszék, MaranaTha Lelkigyakorlatos ház.

A lelkigyakorlat 17 órakor kezdődik és 14 óráig tart.

Új helyszín a Sacré Couer nővérek által működtetett Lelkigyakorlatos Ház a Mecsekben, amely Mánfa és Magyarszék között helyezkedik el.

Korosztály: 20-35 éveseknek

Kísérők: Molnár Renáta Cor-Way® alapító, életmódtréner, Sacré Couer nővérek

Szentmisére Magyarszékre a Karmelita nővérek kápolnájába megyünk.

Szervező: MaranaTha ház

Részvételi díj: 62.000 Ft/fő/4 éjszaka/12 étkezés/tréning

Támogatott összeg: 52.000 Ft/fő/4 éjszaka/12 étkezés/tréning

A lelkigyakorlatozók anyagi lehetőségük szerint fizethetnek a két összeg között.

A teljes részvételi összegből 20 000 Ft Cor-Way® ajándékutalvány beváltható.

Jelentkezés: maranathahaz@gmail.com

MÁSODIK TURNUS: 35 – 85 éveseknek

08.10-14. Mánfa, MaranaTha Lelkigyakorlatos ház

A lelkigyakorlat 17 órakor kezdődik és 14 óráig tart.

Új helyszín a Sacré Couer nővérek által működtetett Lelkigyakorlatos Ház a Mecsekben, amely Mánfa és Magyarszék között helyezkedik el.

Kísérők: Molnár Renáta Cor-Way® alapító, életmódtréner, Sacré Couer nővérek

Korosztály: 35-85 éveseknek

Szentmisére Magyarszékre a Karmelita nővérek kápolnájába megyünk.

Szervező: MaranaTha ház

Részvételi díj: 62.000 Ft/fő/4 éjszaka/12 étkezés/tréning

Támogatott összeg: 52.000 Ft/fő/4 éjszaka/12 étkezés/tréning

A lelkigyakorlatozók anyagi lehetőségük szerint fizethetnek a két összeg között.

A teljes részvételi összegből 20 000 Ft Cor-Way® ajándékutalvány beváltható.

Jelentkezés: maranathahaz@gmail.comShare This