Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2022.01.02-án – Karácsony utáni 2. vasárnap

Ma 17:30-kor elimádkozzuk a templomban az Esti dicséretet, melyre szeretettel hívunk minden érdeklődőt.

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

A szentségimádás hétfőn reggel folytatódik templomunkban.

Január 6-a Vízkereszt napja, Urunk megjelenésének főünnepe, mely a vasárnappal egyenrangú, parancsolt ünnepünk. Emiatt szerdán nem reggel, hanem este lesz szentmise, mely Vízkereszt főünnepéhez tartozik.

A Férfikör következő találkozóját csütörtökön az esti szentmise után tartjuk a plébánián. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket közös szentírásolvasásra és beszélgetésre.

A házszentelés az úgynevezett szentelmények körébe tartozik: ezek olyan szent jelek és hozzájuk kötődő imák, melyek jelzik Isten cselekvését, és előkészítik lelkünket annak befogadására a különböző élethelyzetekben.

Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör egyik fontos mozzanata. „Az Ige testté lett, és közöttünk vett hajlékot” (vö. Jn 1,14) – ezt ünnepeljük ebben a néhány hétben, és ilyenkor kicsit „otthonosabban” gondolhatunk Istenre: az ő hajléka akár a miénk is lehet. A ház megáldásakor közösen imádkozunk Istenhez az erényes családi életért és a gonosztól való oltalomért, majd meghintjük a ház akár összes helyiségét szenteltvízzel, hiszen Isten betölti a családi hajlékot, a közös életet; semmi nem idegen számára belőle. Aki szeretné otthona megáldását kérni, hagyja meg nevét, címét, elérhetőségét az irodában vagy a sekrestyében. (A lakás megáldásának nincs költsége és minden évben lehet kérni.)

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

 

Archívum

Share This