Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2021.08.29-én – Évközi 22. vasárnap

Köszönjük a szombati ministráns-találkozó megszervezését a ministránsvezetőknek és a részvételt mindenkinek, aki eljött. Szeretettel hívjuk és várjuk az iskolásokat a tanév során a szentmisékre, a ministránspróbákra és a találkozókra.

Szeptember 1-jétől az esti szentmisék 18:00 órakor kezdődnek, és újra lesz hétvégén is szentségimádás, amennyiben biztosítva lesz a folyamatos jelenlét. Szeretettel biztatunk mindenkit, hogy vállaljon magáért, szeretteiért, a plébánia közösségéért vagy más személyért, szándékért szentségimádási órát. Család vagy közösség is vállalhat órát.

A Férfi-kör következő találkozója a csütörtök esti (18 órai) szentmise és közös szentségimádás után kezdődik a plébánián.

A tanévkezdő Veni Sancte szentmise szeptember 5-én lesz a 9 órai gitáros énekes szentmisében. Szeretettel hívunk a próbára mindenkit, aki szeretne csatlakozni a gitáros kórus szolgálatához és közösségéhez. Minden hónap 1. és 3. vasárnapján a 9 órai szentmisén énekelnek, a próbák ezen vasárnapok előtti pénteken este 6 órakor kezdődnek. Az első próba szeptember 3-án lesz a plébánián.

Az Eucharisztikus Kongresszus zárónapján, szept. 12-én nem lesz délelőtt szentmise templomunkban. Szombat este biztosan lesz vasárnapi szentmise, vasárnap este pedig szentmise vagy igeliturgia lesz áldoztatással, attól függően, mikor ér véget a budapesti program.

A Veni Sancte utáni héten elkezdődik a templomi hitoktatás, az időpontok a hirdetőn olvashatók. Szeretettel várjuk a jelentkezőket. A szentségek vételére való felkészítés iskolai hitoktatás esetén is a plébánián történik. Akik szeretnék, hogy gyermekük a Szent Imre-templomban legyen elsőáldozó vagy bérmálkozó, írassák be gyermeküket a felkészítésre.

Elsőáldozási felkészítés templomi csoportban történik 3. osztályos kortól. A felkészítés egy éves.

Bérmálási felkészítés ifjúsági csoportban történik, a felkészítés 2 éves, illetve egy év azoknak, akik elkezdték a korábbi, járvány miatt félbeszakadt felkészítőt. Szeretettel várjuk azokat a 8. osztályosokat és középiskolásokat, akik bekapcsolódnának az ifjúsági csoportba.

A szeptemberi Adoremus átvehető a sekrestyében. Bármelyik hónapban le lehet mondani vagy újonnan előfizetni a szentmise olvasmányait és egyéb szövegeit tartalmazó liturgikus kiadványra.

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Aki szeretne csatlakozni a templomi felolvasókhoz, jelezheti a sekrestyében vagy az irodában.

Archívum

Share This