Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2021.02.21-én – Nagyböjt 1. vasárnapján

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a mai szentmisék utáni hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjti napokról: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátoskötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.”

Péntekenként 18:00-tól keresztutat imádkozunk a templomban.

A jövő vasárnapi perselyadományokat a katolikus iskolák javára fordítjuk.

A Kaposvári Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája nagyböjti online Biblia- és hitismereti vetélkedőt hirdet a 14 – 29 év közöttiek számára három kategóriában: középiskolás, felsőoktatásban tanuló és dolgozó fiatal felnőtt. Szeretettel ajánljuk az érintetteknek! Érdeklődni és jelentkezni a ifjusagpasztoracio@gmail.com címen lehet.

A Szent Margit Katolikus Óvoda pályázatot hirdet óvodai dajka munkakör betöltésére. Részletek az egyházmegye honlapján. Az óvodáról készült egy kisfilm, itt megtekinthető.

Archívum

Share This