Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2021.02.14-én – Évközi idő 6. vasárnapján

Hálásan köszönjük a Szent Imre Karitász múlt heti gyűjtésére adott adományaitokat.

A jelenlegi helyzet miatt a betegek kenetének kiszolgáltatása idén nem a mai szentmise keretében lesz közösen, hanem mindenki egyénileg kérheti, felkészülés után, melyhez a szentgyónás is hozzátartozik, ha utolsó gyónásunk óta súlyos bűnt követtünk el, vagy már több, mint egy éve gyóntunk. E szentség kérhető a szentgyónások után, szentmisék után, vagy más megbeszélt időpontban. A szent kenet megerősít az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük, segíti gyógyulásunkat, ha az szolgál üdvösségünkre, illetve általa kérjük és elfogadjuk a jó halál kegyelmét, ha annak jött el az ideje. Az a katolikus hívő kérheti e szentséget, „aki értelme használatának elérése után, betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” Meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy a veszély súlyosabbá válik. (1004. kánon) Kérhető az év során bármikor, nem csak a betegek világnapja környékén.

Ferenc pápa üzenetét az idei betegek világnapjára ITT olvashatjátok.

A mai szentmisék végén minden jelenlévő házaspár áldást kap. A szerelmesek miséjét, amelyre az idén jubiláló párokat hívjuk, egy későbbi alkalommal tartjuk meg, amikor már szabadon lehet közösségi programokat tartani.

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a szerdai (7 és 18 órai) és a vasárnapi misék utáni hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ezeken a napokon 60 éves korig a felnőtt hívek háromszor étkezhetnek, egyszeri jóllakással. Nagyböjt többi péntekén 14 éves kortól tartózkodunk a hústól. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjti napokról: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.”

Péntekenként 18:00-tól keresztutat imádkozunk a templomban.

A Szent Margit Katolikus Óvoda pályázatot hirdet óvodai dajka munkakör betöltésére. Részletek az egyházmegye honlapján. Az óvodáról készült egy kisfilm, itt megtekinthető.

 

Archívum

Share This