Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Jövő hétvégén elkezdődik az új egyházi év. A szombat esti szentmise elején imádság keretében meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az adventi hétköznapokon 6:30-kor kezdődik a szentmise, szentgyónást végezni továbbra is egyénileg megbeszélt időpontban lehetséges.

A püspöki konferencia és püspök atya november 9-i rendelkezései alapján templomunk nyitva lesz és szentmisék is tarthatóak az előírt biztonsági intézkedések betartásával: maszk használata (, mely az orrot és a szájat is eltakarja), legalább másfél méter távolság tartása a többiektől, kézfertőtlenítés a templomba belépéskor és áldozás előtt. Idézet a rendelkezésekből (az egészet a hirdető tévén és a honlapon is elolvashatjátok):

  • “Aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe.
  • “Felmentést adunk mindazoknak is, akik úgy érzik, hogy számukra a szentmisén való személyes részvétel veszélyt hordoz magában.”
  • “Ha valaki számára súlyos okból lehetetlenné válik az eucharisztikus ünneplésben való részvétel, igen ajánlatos, hogy helyette töltsön kellő időt imádsággal – a Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével vagy más imával, elmélkedéssel – egyénileg vagy a családban.”
  • ”A plébániai irodákon az ügyintézés online formában történjen, és csak a legszükségesebb esetekben legyen személyes kontakt.”
  • ”A plébániákon a közösségi programokat és oktatásokat fel kell függeszteni (…)”

Emiatt minden tervezett közösségi program és találkozó bizonytalan ideig elmarad.
A szentségimádás folytatódik a templomban és szentmisék is lesznek az előírások betartásával. Kérjük, lehetőleg e-mailben intézzétek az irodai ügyeket vagy telefonon.

A jelenlegi helyzetben az Erzsébet-napi vendégséget idén nem tudjuk megtartani és az adventi teaház is elmarad. Az ottani bevételt minden évben a rászorulóknak szánt karácsonyi csomagok összeállítására fordítottuk, ez a lehetőségünk idén nincs meg. Helyette a plébániánk 30 éves fennállásának alkalmából kiadott kötet megvásárlásából befolyt összeget a kiadás költségének fedezésén túl a karácsonyi csomagokra fordítjuk. A vasárnapi szentmisék után a templom előterében megvásárolható lesz 1500 forintért. Szeretettel ajánljuk a könyvet mindenkinek, és kérjük, így is támogassátok a Szent Imre Karitász munkáját.

Aki szeretné megrendelni a jövő évi „Marana Tha” újságot, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Lelkiségi Lapját, jelezze szándékát Tóthné Zelei Idának vagy az irodának.

A decemberi Adoremus átvehető a sekrestyében. A meglévő előfizetések érvényben maradnak a következő évben is. Bármelyik hónapban le lehet mondani vagy újonnan előfizetni a szentmise olvasmányait és egyéb szövegeit tartalmazó liturgikus kiadványra.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a következő oldalt, mely az online közvetített liturgiák (szentmise és zsolozsma) gyűjteménye, és egy bejegyzést a vasárnapok megszenteléséről.

 

Share This