Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.11.01-jén – Mindenszentek főünnepe

Csak a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Aki áldozik, nyitott tenyerébe fogadja Krisztus testét, „Ámen”-nel válaszoljon és ott helyben vegye magához az Oltáriszentséget, majd menjen vissza a helyére, mellőzve minden egyénieskedést. Kérjük, adományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

A mai 9-es mise után a ministránsokat és az érdeklődő iskolásokat rövid próbára és találkozóra hívjuk, az esti szentmise végén pedig szertartást végzünk az elhunytakért. Ma és holnap nem lesz szentségimádás templomunkban.

Az Apostoli Penitenciária az idei évre a következő rendelkezéseket hozta:

  • A nov. 1-8. közötti időszak egyes napjaira megengedett teljes búcsú – melyet azok nyerhetnek el, akik temetőt látogatnak, és legalább lélekben imádkoznak az elhunytakért -, áthelyezhető a hónap más napjaira is. Az egyes hívő szabad választására van bízva, hogy melyik lesz ez a nyolc nap, és nem szükséges, hogy ezek a napok egymást kövessék.
  • A Halottak napjához, november 2-hoz kötött teljes búcsú – melyet azok nyerhetnek el, akik templomot vagy kápolnát látogatnak és ott elimádkozzák a Miatyánkot és a Hiszekegyet -, nemcsak ezt a napot megelőző vagy követő vasárnapra, illetve Mindenszentek főünnepére helyezhető át, hanem az egyes hívő szabad döntése alapján, november hónap bármely más napjára is.

A búcsút az nyerheti el, aki meg van keresztelve, és a kegyelem állapotában van. A teljes búcsú elnyeréséhez azon túlmenően, hogy a léleknek nem szabad ragaszkodnia semmiféle bűnhöz, még bocsánatos bűnhöz sem, meg kell tenni a következő három feltételt: szentségi gyónás, szentáldozás, a Szentatya szándékéra történő imádság.

Jövő vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját és ünnepeljük plébániánk 30 éves fennállását. Az esti szentmisét Varga László püspök atya mutatja be, előtte szeretettel hívunk mindenkit a 17 órakor kezdődő taizéi énekes szentségimádásra is. Erre az ünnepre kiadtunk egy évkönyvet, melyet szeretettel ajánlunk nektek. Jövő vasárnaptól megvásárolható a sekrestyében vagy az irodában, az így befolyt összeget a karácsonyi csomagok összeállítására is fordítjuk.

A jelenlegi helyzetben az Erzsébet-napi vendégséget idén nem tudjuk megtartani.

A novemberi Adoremus átvehető a sekrestyében.

Archívum

Share This