Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.10.25-én – Évközi idő 30. vasárnapján

Csak a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Aki áldozik, nyitott tenyerébe fogadja Krisztus testét, „Ámen”-nel válaszoljon és ott helyben vegye magához az Oltáriszentséget, majd menjen vissza a helyére, mellőzve minden egyénieskedést. Kérjük, adományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

Köszönjük a missziós gyűjtésre adott nagylelkű adományaitokat. A sekrestyében megvásárolható a missziós falinaptár 500 forintért, ezzel a Pápai Missziós Művek munkáját segíthetjük: egy kisbusz megvásárlását egy kárpátaljai gyermekotthon számára.

November 1-jén, vasárnap lesz Mindenszentek főünnepe. Aznap és halottak napján nem lesz szentségimádás templomunkban.

November 8-án ünnepeljük templomunk búcsúját és ünnepeljük plébániánk 30 éves fennállását. Az esti szentmisét Varga László megyéspüspök mutatja be, előtte szeretettel hívunk mindenkit a 17 órakor kezdődő taizéi énekes szentségimádásra is.

Ahogy a saját otthonunk rendbe rakása, széppé tétele hozzátartozik az ünnepi előkészülethez, a készület része a lelkünk ápolása mellett az Isten háza iránti tevékeny szeretetünk is. Hitünkről tanúskodik az is, mennyire tartjuk fontosnak, hogyan néz ki a templomunk, és mit teszünk azért, hogy szép és tiszta legyen. Szombaton 10 órától kérünk segítséget a templom és az udvar takarításában, rendbetételében, hogy méltó környezetben ünnepelhessünk.

A búcsúi lelkigyakorlatot, a személyesen kísért imahetet online formában tartjuk meg november 8-tól 13-ig. A résztvevők napi fél órát imádkoznak a Szentírással és beszélnek a kísérővel. Részletek és jelentkezési információk a hirdető tévén és a honlapon olvashatók. Szeretettel ajánljuk mindenkinek.

A novemberi Adoremus átvehető a sekrestyében.

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készületként a szervezők a katekizmus elolvasására buzdítanak, mely a hit- és erkölcs katolikus tanítása. Célja, hogy a hit éretté váljék, jobban meggyökerezzen az életben és fölragyogjon a tanúságtételben.
Az egyéni olvasás mellett hétfőnként 16:30-tól 17:30-ig a plébánián közösen is megbeszéljük az elmúlt héten olvasottakat és a felmerülő kérdéseket. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket. Ha valaki felnőttként szeretne a keresztség, elsőáldozás vagy bérmálás szentségének felvételére felkészülni, őt is szeretettel várjuk ebben az időpontban a plébánián.

Archívum

Share This