Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.10.18-án – Évközi idő 29. vasárnapján

Csak a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Aki áldozik, nyitott tenyerébe fogadja Krisztus testét, „Ámen”-nel válaszoljon és ott helyben vegye magához az Oltáriszentséget, majd menjen vissza a helyére, mellőzve minden egyénieskedést. Kérjük, adományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

A mai szentmiséken a missziók javára lesz gyűjtés, a perselyadományokat e célra fordítjuk. Segítsük az Egyház missziós tevékenységét ezen a módon is!

Október hónapban rózsafüzért imádkozunk a templomban a szentmisék előtt vagy után, a kiírás szerint. Ezzel a Krisztus-központú imádsággal „a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretetemélységének megtapasztalásába.” (II. János Pál)

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készületként a szervezők a katekizmus elolvasására buzdítanak, mely a hit- és erkölcs katolikus tanítása. Célja, hogy a hit éretté váljék, jobban meggyökerezzen az életben és fölragyogjon a tanúságtételben.Az egyéni olvasás mellett hétfőnként 16:30-tól 17:30-ig a plébánián közösen is megbeszéljük az elmúlt héten olvasottakat és a felmerülő kérdéseket. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket. Ha valaki felnőttként szeretne a keresztség, elsőáldozás vagy bérmálás szentségének felvételére felkészülni, őt is szeretettel várjuk ebben az időpontban a plébánián.

Folytatódik a márciusban félbeszakadt katekézis-sorozat a „Hiszek. Kis katolikus katekizmus” című könyv alapján. Csütörtökönként az esti szentmisében lesznek az elmélkedések.

Idén a búcsúhoz kötődő szokásos lelkigyakorlatot, a személyesen kísért imahetet online formában tartjuk meg november 8-tól 13-ig. Részletek és jelentkezési információk a hirdető tévén és a honlapon olvashatók. Szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Archívum

Share This