Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.10.11-én – Évközi idő 28. vasárnapján

Csak a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Aki áldozik, nyitott tenyerébe fogadja Krisztus testét, „Ámen”-nel válaszoljon és ott helyben vegye magához az Oltáriszentséget, majd menjen vissza a helyére, mellőzve minden egyénieskedést. Kérjük, adományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

Köszönjük a karitásznak szánt adományaitokat és a Péter-filléreket. Jövő vasárnap a missziók javára lesz gyűjtés, a perselyadományokat e célra fordítjuk. Segítsük az Egyház missziós tevékenységét ezen a módon is!

Jövő vasárnap a 9 órai szentmise után szeretettel hívjuk a ministránsokat és minden érdeklődő iskolást a délig tartó találkozóra: rövid próba után a Kaptárban folytatódik az alkalom. Ajánlott a focihoz alkalmas felszerelést is magatokkal hozni.

Október hónapban rózsafüzért imádkozunk a templomban a szentmisék előtt vagy után, a kiírás szerint. Ezzel a Krisztus-központú imádsággal „a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretetemélységének megtapasztalásába.” (II. János Pál). Szombaton 17 órakor kezdődik a rózsafüzér társulat e imaórája és utána a szentmisében ünnepélyes áldást kapnak a tagok. Bárki csatlakozhat, aki napi egy tized rózsafüzér elimádkozását vállalja. A honlapon vagy a sekrestyében várjuk a jelentkezéseket.

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készületként a szervezők a katekizmus elolvasására buzdítanak, mely a hit- és erkölcs katolikus tanítása. Célja, hogy a hit éretté váljék, jobban meggyökerezzen az életben és fölragyogjon a tanúságtételben. Az egyéni olvasás mellett hétfőnként 16:30-tól 17:30-ig a plébánián közösen is megbeszéljük az elmúlt héten olvasottakat és a felmerülő kérdéseket. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket. Ha valaki felnőttként szeretne a keresztség, elsőáldozás vagy bérmálás szentségének felvételére felkészülni, őt is szeretettel várjuk ebben az időpontban a plébánián.

Ezzel párhuzamosan folytatódik a márciusban félbeszakadt katekézis-sorozat a „Hiszek. Kis katolikus katekizmus” című könyv alapján. Csütörtökönként az esti szentmisében lesznek az elmélkedések, legközelebb az „Az Újszövetség” rész lesz a téma (14-16. oldal). A továbbiakban a hírlevélben jelezzük előre a következő témát. Ha valakinek még nincs meg a könyv, de vállalja a heti 1-2 oldal elolvasását, a sekrestyében vagy az irodában kaphat belőle.

A Férfikör (Kantár) következő találkozóját csütörtökön az esti szentmise után tartjuk a plébánián. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket közös szentírásolvasásra és beszélgetésre.

Idén a búcsúhoz kötődő szokásos lelkigyakorlatot, a személyesen kísért imahetet online formában tartjuk meg november 8-tól 13-ig. A résztvevők napi fél órát imádkoznak a Szentírással és beszélnek a kísérővel. Részletek és jelentkezési információk a hirdető tévén és a honlapon olvashatók. Szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Megjelent a Spiritus, egyházmegyénk lapjának új kiadása. A bejárat melletti szórólaptartóból vehettek belőle.

Archívum

Share This