Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.10.04-én – Évközi idő 27. vasárnapján

Csak a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Aki áldozik, nyitott tenyerébe fogadja Krisztus testét, „Ámen”-nel válaszoljon és ott helyben vegye magához az Oltáriszentséget, majd menjen vissza a helyére, mellőzve minden egyénieskedést. Kérjük, adományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

Köszönjük Juhász Piroskának az elsőáldozásra való felkészítést. A héten még lehet jelentkezni az új, októberben induló egy éves elsőáldozási felkészítésre az irodában vagy a honlapon található jelentkezési lappal. Szeretettel várjuk a harmadikosokat és idősebbeket.

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat. A járványhelyzet miatt ma lesz a Péter-fillér gyűjtés: a perselyadományok teljes összegét a Szentatya karitatív céljaira továbbítjuk. Jó alkalom és lehetőség ez arra, hogy megéljük a közösséget a világegyházzal.

Október hónapban rózsafüzért imádkozunk a templomban a szentmisék előtt vagy után, a kiírás szerint. Ezzel a Krisztus-központú imádsággal „a keresztény nép beiratkozik Mária iskolájába, hogy bevezessék Krisztus arca szépségének szemlélésébe és az ő szeretetemélységének megtapasztalásába.” (II. János Pál) Október 17-én, szombaton 17 órakor kezdődik a rózsafüzér társulat e havi imaórája és utána a szentmisében ünnepélyes áldást kapnak a tagok. Bárki csatlakozhat, aki napi egy tized rózsafüzér elimádkozását vállalja. A honlapon vagy a sekrestyében várjuk a jelentkezéseket.

A plébániai ima-böjt szolgálat tagjai vállalják, hogy a templom bejáratánál lévő dobozba bedobott szándékokra imádkoznak illetve böjtölnek, ki-ki saját elhatározása szerint. Bárki kérheti, hogy az ő szándékára imádkozzanak, ehhez töltsön ki egy lapot és dobja be az „Imakérés” feliratú dobozba, vagy elküldheti kérését az imabojt@szentimreplebania.hu címre. Kérjük, jelezzétek a honlapon lévő regisztrációval vagy a sekrestyében, ha csatlakoznátok e szolgálathoz vagy más szolgálathoz illetve közösséghez. Mindenkit biztatunk a regisztráció kitöltésére. Köszönjük az eddigi jelentkezéseket.

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készületként a szervezők napi pár perces katekizmus-olvasásra buzdítanak, mely a hit- és erkölcs katolikus tanításának szerves és egységes előadása. Célja, hogy a hit éretté váljék, jobban meggyökerezzen az életben és fölragyogjon a tanúságtételben. Részletek a honlapunkon olvashatók. Az egyéni olvasás mellett hétfőnként 16:30-tól 17:30-ig a plébánián közösen is megbeszéljük az elmúlt héten olvasottakat és a felmerülő kérdéseket. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket, akár egy-egy alkalomra is. Ha valaki felnőttként szeretne a keresztség, elsőáldozás vagy bérmálás szentségének felvételére felkészülni, őt is szeretettel várjuk ebben az időpontban a plébánián.

Idén a búcsúhoz kötődő szokásos lelkigyakorlatot, a személyesen kísért imahetet online formában tartjuk meg november 8-tól 13-ig. Részletek és jelentkezési információk a hirdető tévén és a honlapon olvashatók. Szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Az októberi Adoremus átvehető a sekrestyében.

Archívum

Share This