Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.09.27-én – Évközi idő 26. vasárnapján

A 9 órás szentmisében elsőáldozást ünneplünk. Még lehet jelentkezni az új, októberben induló elsőáldozási felkészítésre az irodában vagy a honlapon található jelentkezési lappal.

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat. A járványhelyzet miatt jövő vasárnapra került a Péter-fillér gyűjtés, így a jövő vasárnapi perselyadomány teljes összegét a Szentatya karitatív céljaira továbbítjuk. Jó alkalom és lehetőség ez arra, hogy megéljük a közösséget a világegyházzal.

Felhívjuk a figyelmet, hogy csak egészséges, a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Aki áldozik, nyitott tenyerébe fogadja Krisztus testét, „Ámen”-nel válaszoljon és ott helyben vegye magához az Oltáriszentséget. Kérjük, adományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

A plébániai ima-böjt szolgálat tagjai vállalják, hogy a templom bejáratánál lévő dobozba bedobott szándékokra imádkoznak illetve böjtölnek, ki-ki saját elhatározása szerint. Bárki kérheti, hogy az ő szándékára imádkozzanak, ehhez töltsön ki egy lapot és dobja be az „Imakérés” feliratú dobozba. A kedd esti szentmisét e szolgálat tagjaiért mutatjuk be, és a mise után találkozó és megbeszélés lesz nekik és az érdeklődőknek. Honlapunkon ITT, internet hiányában pedig az irodában tölthető ki a jelentkezési lap erre és a többi szolgálatra, például a felolvasásra. Mindenkit biztatunk a regisztrációra. Köszönjük az eddigi kitöltéseket.

Az Eucharisztikus Kongresszusra való készületként a szervezők napi pár perces katekizmus-olvasásra hívnak mindannyiunkat, hogy jobban megismerjük Egyházunk tanítását. A katekizmus a hit- és erkölcs katolikus tanításának szerves és egységes előadása, célja, hogy a hit éretté váljék, jobban meggyökerezzen az életben és fölragyogjon a tanúságtételben. Részletek a honlapunkon olvashatók. Az egyéni olvasás mellett hétfőnként 16:30-tól a plébánián közösen is megbeszéljük az elmúlt héten olvasottakat és a felmerülő kérdéseket. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket, akár egy-egy alkalomra is.

Szombaton 11 órakor Varga László püspök atya megáldja a Kossuth téren Márton Áron szobrát. Erre az ünnepélyes alkalomra és az ünnepi műsorra szeretettel hívjuk a testvéreket.

Idén a búcsúhoz kötődő szokásos lelkigyakorlatot, a személyesen kísért imahetet online formában tartjuk meg november 8-tól 13-ig. Részletek és jelentkezési információk a hirdető tévén és a ITT olvashatók. Szeretettel ajánljuk.

Archívum

Share This