Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.09.13-án – Évközi idő 24. vasárnapján

Hálásan köszönjük a Szent Imre Karitász múlt heti gyűjtésére adott adományaitokat.

„Érints meg engem!” – dicsőítő imadélutánra hívunk benneteket ma 16 órától. A mai napon 15 óráig lesz szentségimádás. Kérjük, maszkban gyertek a templomba!

A püspöki konferenciával egyetértésben felhívjuk a figyelmet, hogy csak egészséges, a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Kérjük, perselyadományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

A plébániai regisztrációs adatlapot kitöltve jelentkezhettek templomi felolvasásra, ima-böjt szolgálatra, közösségekbe és egyéb szolgálatokra. Internet hiányában pedig az irodában tölthető ki az űrlap. Köszönjük az eddigi kitöltéseket. A szolgálatokra és a közösségekbe való jelentkezési szándékokra igyekszünk mielőbb válaszolni. Ott jelentkezhettek a ministránsképzésre és –találkozókra is, melynek első alkalma jövő vasárnap lesz a 9-es mise után. Szeretettel hívjuk az érdeklődő iskolásokat is, akik még nem ministráltak. A szorgalmas ministránsok időnként jutalomprogramokon is részt vehetnek majd.

Templomi hitoktatásra jelentkezni az irodában vagy a honlapunkon megtalálható jelentkezési lap kitöltésével lehet (szentimreplebania.hu/plebaniai-hitoktatas).

A szentségek vételére (elsőáldozás, bérmálás) való felkészítés iskolai hitoktatás esetén is a plébánián történik. Elsőáldozási felkészítés templomi csoportban történik 3. osztályos kortól. A hittanórák várhatóan kéthetente pénteken délután lesznek, egy éven keresztül.
Ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi a felkészítést és az ünnepet, az elsőáldozás 2021 őszén lesz. Akik szeretnék, hogy gyermekük a Szent Imre-templomban legyen elsőáldozó vagy bérmálkozó, hozzánk írassák be gyermeküket a felkészítésre.

Az iskolai hit- és erkölcstan órákat az iskolákban megadott órarend szerint végzik a hitoktatók.

Az Ars Sacra keretén belül meghirdetett taizéi énekes imaóránk időpontja módosult: szeretettel hívunk mindenkit hétfőn 18:30-ra a templomba. Figyelmetekbe ajánljuk a hét további eseményeit, melyekről a plakáton találtok információt.

Ha a körülmények lehetővé teszik, szept. 26-án 11 órakor gyalog elzarándokolunk Kaposszentbenedekre, szeretettel hívunk mindenkit. A program végén, 16 órakor szentmisét ünneplünk az ottani templomban.

Archívum

Share This