Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.09.06-án – Évközi idő 23. vasárnapján

Szeptembertől folytatódik templomunkban a szentségimádás az oltárra kihelyezett Eucharisztia előtt, amennyiben biztosított a folyamatos jelenlét. Ha az adott napon nincs biztosítva a folyamatos jelenlét az Oltáriszentség előtt, nem helyezhetjük ki az Eucharisztiát. Ezeken a napokon is nyitva lesz a templom, be lehet jönni imádkozni az Úr előtt. Kérjük, aki tud, vállaljon szentségimádási órát. A Bibliát elkérve jelezhetjük az előző szentségimádónak, hogy megjött a váltó ember. (Természetesen más is bejöhet a templomba, mindenki számára van hely, aki imádkozni szeretne és nem zavarja a többieket.) A honlapunkon (szentimreplebania.hu/szentsegimadas) lehet nyomon követni a még el nem vállalt órákat és ott tettük elérhetővé segítségképp Fábry Kornél atya előadássorozatát a szentségimádásról. Köszönjük azoknak, akik már vállaltak órát. Biztatjuk a családokat és közösségetek, együtt vállaljanak el egy órát, melyet maguk közt tetszés szerint beoszthatnak és melyben imádkoznak magukért, közösségükért és a plébániáért.

Aki csak teheti, kérjük, az új plébániai regisztrációs adatlapon jelezze vállalását. Segítségével szeretnénk átlátni és összefogni a plébániai közösségeket, szolgálatokat, valamint olyan adatbázist létrehozni magunkról, mely megfelel az adatvédelmi előírásoknak és segíti a hatékonyabb kommunikációt. Mindenkit kérünk, aki bármilyen formában a plébániához tartozik vagy tartozni szeretne, töltse ki a regisztrációt.

A regisztrációt kitöltve jelentkezhettek templomi felolvasásra, ima-böjt szolgálatra, közösségekbe és egyéb szolgálatokra. Ott jelentkezhettek a ministránsképzésre és -találkozókra, melynek első alkalma szeptember 20-án lesz a 9-es mise után. Szeretettel hívjuk az érdeklődő iskolásokat is, akik még nem ministráltak. A szorgalmas ministránsok időnként jutalomprogramokon is részt vehetnek majd.

Az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek, és a tanév idején vasárnap 10:30-kor is lesz szentmise.

A püspöki konferenciával egyetértésben felhívjuk a figyelmet, hogy csak egészséges, a járvány tüneteit nem mutató ember jöhet szentmisére és közösségi programokra. A templomban lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méter távolságot, viseljünk maszkot, mellőzzük a kézfogást, és továbbra is csak kézbe áldozásra van lehetőség. Kérjük, perselyadományaitokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe.

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Templomi hitoktatásra jelentkezni az irodában vagy a honlapunkon megtalálható jelentkezési lap kitöltésével lehet (szentimreplebania.hu/plebaniai-hitoktatas). A szentségek vételére (elsőáldozás, bérmálás) való felkészítés iskolai hitoktatás esetén is a plébánián történik. Elsőáldozási felkészítés templomi csoportban történik 3. osztályos kortól. A hittanórák várhatóan kéthetente pénteken délután lesznek, egy éven keresztül. Ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi a felkészítést és az ünnepet, az elsőáldozás 2021 őszén lesz. Akik szeretnék, hogy gyermekük a Szent Imre-templomban legyen elsőáldozó vagy bérmálkozó, hozzánk írassák be gyermeküket a felkészítésre.

Az iskolai hit- és erkölcstan órákat az iskolákban megadott órarend szerint végzik a hitoktatók.

A szeptemberi Adoremus átvehető a sekrestyében. Kérjük, aki még nem fizette ki az előző három hónapot, tegye meg.

Az Ars Sacra keretén belül meghirdetett taizéi énekes imaóránk időpontja módosult: szeretettel hívunk mindenkit szeptember 14-én 18:30-ra a templomba. Figyelmetekbe ajánljuk a szombaton kezdődő hét további eseményeit, melyekről a plakáton találtok információt.

Terveink szerint – „Érints meg engem!” – dicsőítő imadélutánra hívunk benneteket jövő vasárnap 16 órától. A program miatt aznap 15 óráig lesz szentségimádás. Kérjük, maszkban gyertek a templomba!

Ha a körülmények lehetővé teszik, szept. 26-án 11 órakor gyalog elzarándokolunk Kaposszentbenedekre, szeretettel hívunk mindenkit. A program végén, 16 órakor szentmisét ünneplünk az ottani templomban.

Archívum

Share This