Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.05.31-én – Pünkösdvasárnap

Varga László püspök atya továbbra is felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Kéri „az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is maradjanak otthon, és a szentmiseközvetítések és személyes imádságaik által kapcsolódjanak be lelkileg az egyház imádságába. Légúti panaszokkal küzdő, valamint lázas betegek nem vehetnek részt a közös liturgiákon.”

A kiírt időpontokban nyilvános szentmisék lesznek a Szent Imre-templomban a következő óvintézkedésekkel:

  • a templomban szájat és orrot eltakarva lehet csak tartózkodni.
  • belépéskor és áldozás előtt kötelező a kézfertőtlenítés. Kérjük, aki tud, hozzon magával kézfertőtlenítő szert.
  • lehetőleg kerüljük a készpénzhasználatot is. A szentmisére szánt perselyadományt vagy a templom elhagyásakor helyezzük a perselybe, vagy még jobb, ha az átutalást választjuk.
  • kerülni kell a közvetlen érintkezéseket és legalább 1,5 m távolságot kell tartani a jelenlévőktől, kivéve az egy háztartásban élőket. Mellőzzük a kézfogás és a nyelvre áldozás gyakorlatát.
  • Szenteltvizet a szentmisék után lehet kérni a sekrestyében elvitelre.

A plébániai, közösségi programok megtartására továbbra sincs lehetőség, a tervezett programok továbbra is szünetelnek, így a szentségimádás is.

Szentgyónás elvégzésére személyes időpont-egyeztetés után van lehetőség a templomudvarban.

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat, amit akár átutalással is eljuttathattok a karitásznak. Köszönjük az elmúlt időszakban adott persely- és karitász-adományaitokat is.

Idén is csatlakozunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus által meghirdetett úrnapi szentségimádáshoz: szeretettel hívunk mindenkit taizéi énekes közös szentségimádásra június 13-án (szombaton) 18 órától.

Archívum