Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.05.24-én – Urunk mennybemenetele

Varga László püspök atya továbbra is felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Kéri „az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is maradjanak otthon, és a szentmiseközvetítések és személyes imádságaik által kapcsolódjanak be lelkileg az egyház imádságába. Légúti panaszokkal küzdő, valamint lázas betegek nem vehetnek részt a közös liturgiákon.”

A következő óvintézkedésekkel a mai naptól a Szent Imre-templomban is újra lesznek nyilvános szentmisék a kiírt időpontokban:

  • a templomban szájat és orrot eltakarva lehet csak tartózkodni. Szájmaszkot nem tudunk biztosítani, mindenki hozzon magával; enélkül nem jöhet be a templomba.
  • belépéskor és áldozás előtt kötelező a kézfertőtlenítés. Kérjük, aki tud, hozzon magával kézfertőtlenítő szert, hogy minél kevesebbet kelljen várni.
  • lehetőleg kerüljük a készpénzhasználatot is. A szentmisére szánt perselyadományt vagy a templom elhagyásakor helyezzük a perselybe, vagy még jobb, ha az átutalást választjuk.
  • kerülni kell a közvetlen érintkezéseket és legalább 1,5 m távolságot kell tartani a jelenlévőktől, kivéve az egy háztartásban élőket. Mellőzzük a kézfogás és a nyelvre áldozás gyakorlatát.

A kötelező távolságtartás miatt csak a kijelölt helyekre szabad majd ülni a templomban. Azért, hogy minél többen elférjünk, elölről töltsétek fel a kijelölt helyeket, ne hagyjatok ki egyet se! Figyeljétek és kövessétek a bejáratnál kapott utasításokat!

A templomudvarban is követhető lesz a szentmise. Az összecsukható székekből vihettek ki magatoknak az udvarba, csak a mise után vigyétek vissza a székeket a helyükre.

Szenteltvizet a szentmisék után lehet kérni a sekrestyében elvitelre, saját palackba.

A püspöki rendelkezés alapján minden egyéb szertartás (keresztelés, temetés, házasságkötés…) szűk körben, egyszerűen és röviden végezhető.

A plébániai, közösségi programok megtartására továbbra sincs lehetőség, a tervezett programok továbbra is szünetelnek, így a szentségimádás is.

Szentgyónás elvégzésére személyes egyeztetés után van lehetőség a templomudvarban.

Köszönjük a karitásznak és a plébániának küldött adományaitokat.

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontja 2021.szeptember 5-12.

Archívum

Share This