Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Varga László püspök atya továbbra is felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Kéri „az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is maradjanak otthon, és a szentmiseközvetítések és személyes imádságaik által kapcsolódjanak be lelkileg az egyház imádságába. Légúti panaszokkal küzdő, valamint lázas betegek nem vehetnek részt a közös liturgiákon.”

A következő óvintézkedésekkel vasárnaptól (május 24-től) a Szent Imre-templomban is újra lesznek nyilvános szentmisék:

  • a templomban szájat és orrot eltakarva lehet csak tartózkodni
  • belépéskor és áldozás előtt kötelező a kézfertőtlenítés (aki tud, hozzon magával kézfertőtlenítő szert)
  • kerülni kell a közvetlen érintkezéseket és legalább 1,5 m távolságot kell tartani a jelenlévőktől (kivéve az egy háztartásban élőket). Mellőzzük a kézfogás és a nyelvre áldozás gyakorlatát.
  • lehetőleg kerüljük a készpénzhasználatot is (a szentmisére szánt perselyadományt vagy a templom elhagyásakor helyezzük a perselybe, vagy még jobb, ha az átutalást választjuk. Erről bővebben a szentimreplebania.hu/tamogatas oldalon írtunk.)

A püspöki rendelkezés alapján minden egyéb szertartás (keresztelés, temetés, házasságkötés…) szűk körben, egyszerűen és röviden végezhető.

A plébániai, közösségi programok megtartására továbbra sincs lehetőség, a tervezett programok továbbra is szünetelnek.

Szentgyónás elvégzésére egyeztetés után lehetőséget biztosítok a templomudvarban.

A titkar@gmail.com címre várjuk a jelentkezőket az Ima – böjt szolgálatra. Köszönöm az eddig jelentkezőknek a szolgálat vállalását, a többieket is biztatom, imádkozzunk egymásért! Köszönöm a karitásznak és a plébániának küldött adományaitokat (a támogatás különféle lehetőségeiről, köztük az adó 1+1 %-ról szóló információk a https://szentimreplebania.hu/tamogatas/ oldalon olvashatók).

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontja 2021. szeptember 5-12.

Archívum

Share This