Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.03.15-én – Nagyböjt 3. vasárnapján

A Magyar Katolikus Püspöki Kar idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést hirdet a rászorulók számára. Jövő vasárnapig várjuk az adományokat a sekrestyében. A körlevelet ITT találjátok.

A konferencia javaslatára azt kérjük, hogy a szentmisére hozott perselyadományokat a szentmise végén dobjátok be a perselybe. A püspökök által kiadott közleménnyel egyetértésben nyomatékosan „kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe.” Kérjük azt is, hogy aki szeretné a húsvéti szentgyónását elvégezni és áldozni, de nincs lehetősége eljönni a templomba, egyeztessen időpontot Ferenc atyával.

A délelőtti szentmisék után lehetőség lesz befizetni az idei egyházi hozzájárulást a templomkertben felállított sátornál. Az idei hozzájárulást tetőcserére és az orgona felújítására is fordítjuk. Köszönjük, hogy anyagilag is segítitek plébániánk működését.

Hétfőtől elmaradnak a fakultatív iskolai, plébániai, templomi hittanórák is.

Pénteken 18 órakor keresztutat imádkozunk a templomban, az imádságot a plébánia képviselő-testülete vezeti.

A Férfikör (Kantár) következő találkozója a keresztút elimádkozásával kezdődik, utána a plébánián folytatódik az alkalom. Szeretettel hívjuk az érdeklődőket.

Rózsafüzértársulatunk következő imaórája szombaton 17 órakor kezdődik.

Jövő vasárnap a 10:30-as szentmisében templomunk kórusa énekel.

Az áprilisi Adoremus átvehető a sekrestyében. Kérjük, aki még nem fizette ki az előző három hónapot, tegye meg.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe egyházközségünk lapját, a Szent Imre Híradót, mely ingyenesen elvihető a templomból.

Az édesapákat, nagyapákat és leendő apukákat a Kaposvár és Kaposszentbenedek közötti zarándoklatra hívjuk március 28-án. Részletek a plakáton.

Pénteken a 18.00 órás szentmise után elmélkedés és könyvbemutató lesz Páduai Szent Antal nagyböjti szentbeszédeiről Kaposfüreden Stagl Bernadett vezetésével. A körülbelül egy órás program után a könyv megvásárolható.

A homokkomáromi plébánia felhívása, azok számára, akik részt szoktak venni az engeszteléseken: „Mérlegelve a legfrissebb híreket és összhangban a magyarországi koronavírus-járvány miatt hozott vészhelyzeti rendelkezésekkel kérem, hogy a március 13-ai homokkomáromi zarándoklaton NE VEGYENEK részt! Az április 13-i húsvéthétfői engesztelő zarándoklat, (amennyiben nem vonják vissza az országos vészhelyzetet) ELMARAD! Imádkozzunk egymásért és tartsuk be az óvintézkedéseket! Arányi Zoltán atya”

A KÉSZ március 18-i rendezvénye elmarad.

Archívum