Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.02.23-án – Évközi idő 7. vasárnapján

A mai perselyadományokat a katolikus iskolák javára fordítjuk.

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a szerdai (7 és 18 órás) és a vasárnapi misék utáni hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ezeken a napokon 60 éves korig a felnőtt hívek háromszor étkezhetnek, egyszeri jóllakással. Nagyböjt többi péntekén 14 éves kortól tartózkodunk a hústól. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjti napokról: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.”

A héten kedden és szerdán is lesz gyónási lehetőség a kiírás szerint.

Péntekenként 18:00-tól keresztutat imádkozunk a templomban. Ezen a héten a Férfi-kör vezeti az imádságot. A tagokat kérjük, jöjjenek 17:45-re a sekrestyébe. A keresztút elimádkozása után a plébánián folytatódik a Férfi-kör találkozója.

Még lehet jelentkezni a jegyeskurzusra, amit a plébánián tartunk a házasságra készülőknek jövő vasárnaptól ápr. 5-ig vasárnaponként az esti szentmise után.  Jelentkezni ITT lehet.

Az egyházi hozzájárulás az egyházközség mint intézmény működtetésére befizetett összeg. A püspöki kar által ajánlott mértéke: évenként az éves nettó munkabér vagy nyugdíj 1%-a, amit keresőnként fizetünk. Ez 100 ezer forintonként 12 ezret jelent. Ebből finanszírozzuk a templom, a plébánia és a közösségi terek rezsiköltségeit és karbantartását, a munkatársak bérét, egyéb költségeket (pl. közösségi programok, tábor, karitász csoportunk támogatása). Az idei hozzájárulást az orgona felújítására és a plébánia épület részleges tetőcseréjére is fordítjuk. Nevet és lakcímet megadva lehet befizetni akár több részletben is, honlapunkon, a sekrestyében, az irodában, banki átutalással vagy csekkel. Ezeken kívül március 8-án és 15-én a délelőtti misék után lehetőség lesz a templomkertben felállított sátornál is befizetni. Köszönjük, hogy anyagilag is hozzájárultok plébániánk életéhez.

Archívum