Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.02.09-én – Évközi idő 5.vasárnapján

Hálásan köszönjük a Szent Imre Karitász múlt heti gyűjtésére adott adományaitokat.

A ma kezdődő Házasság hete programjait a hirdetőn és a szórólapokon láthatjátok. Jövő vasárnap, az esti szentmisében megáldjuk a kerek házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Kérjük, ti is hívjátok meg a jubiláló házaspárokat, akiket ismertek. Jelentkezni lehet a szórólaptartóból elvihető jelentkezési lappal, vagy a plébánia honlapján: ITT. A szentmise után minden jelenlévő házaspár és jegyespár kérhet áldást.

„Érints meg engem!” – dicsőítő imadélutánra hívunk benneteket ma 16 órától. A mai napon 15 óráig lesz szentségimádás.

A betegek világnapja alkalmából jövő vasárnap (febr. 16-án) a 10:30-kor kezdődő szentmisében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét. Ez a szentség megerősít az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük, segíti gyógyulásunkat, ha az szolgál üdvösségünkre, illetve általa kérjük és elfogadjuk a jó halál kegyelmét, ha Istennek ez az akarata. Az a katolikus hívő kérheti e szentséget, „aki értelme használatának elérése után, betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” Meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy a veszély súlyosabbá válik. (1004. kánon) A szentség felvétele a kegyelmi állapotot kívánja, szentgyónással is készüljünk rá!

Rózsafüzértársulatunk következő imaórája szombaton 17 órakor kezdődik.

Ministránstalálkozót tartunk a jövő vasárnapi 9-es mise után a Kaptárban. Hittannal és játékkal várjuk a résztvevőket.

Jegyeskurzust tartunk a plébánián márc. 1-jétől ápr. 5-ig vasárnaponként az esti szentmise után. Szeretettel várjuk a házasságra készülők jelentkezését február 16-ig. Jelentkezni ITT lehet.

A püspökség felhívására és velük egyetértésben kérjük a híveket, hogy óvodába, általános iskolába, gimnáziumba vagy kollégiumba készülő gyermekeik, unokáik számára támogassák a katolikus intézményeinkbe jelentkezést. Ez is hozzátartozik a gyermekek vallásos neveléséhez, a hit átadásához, amit a házasságkötéskor és a kereszteléskor megígérnek a szülők.

Archívum

Share This