Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.02.02-án – Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony)

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a szombat esti és a vasárnap esti szentmise gyertyaszenteléssel kezdődik, erre hozhattok magatokkal gyertyát. Szombaton és vasárnap a misék után Balázs-áldást kérhettek. Ezt az áldást bárki kérheti torokbetegség és minden más baj ellen.

Lourdes-i kilencedet imádkozunk a templomban február 3-tól 11-ig, vasárnap kivételével, a reggeli szentmisék után, illetve az esti szentmisék előtt fél órával.

A héten első péntek miatt csütörtökön is lesz gyónási lehetőség 17 órától.

A kaposvári katolikus iskola szeretettel hívja és várja a leendő első osztályosokat és szüleiket a farsangi játszóházba pénteken 17 órára.

A február 9-től 16-ig tartó Házasság hete programjait a hirdetőn láthatjátok. Annak zárásaként 16-án, az esti szentmisében megáldjuk a kerek házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Kérjük, ti is hívjátok meg a jubiláló házaspárokat, akiket ismertek. Jelentkezni lehet a szórólaptartóból elvihető jelentkezési lappal, vagy a plébánia honlapján: ITT.

„Érints meg engem!” – dicsőítő imadélutánra hívunk benneteket jövő vasárnap 16 órától. A program miatt aznap 15 óráig lesz szentségimádás.

A betegek világnapján, febr. 16-án a 10:30-kor kezdődő szentmisében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét. Ez a szentség megerősít az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük, segíti gyógyulásunkat, ha az szolgál üdvösségünkre, illetve általa kérjük és elfogadjuk a jó halál kegyelmét, ha Istennek ez az akarata. Az a katolikus hívő kérheti e szentséget, „aki értelme használatának elérése után, betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” Meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy a veszély súlyosabbá válik. (1004. kánon) A szentség felvétele a kegyelmi állapotot kívánja, szentgyónással is készüljünk rá!

Jegyeskurzust tartunk a plébánián márc. 1-jétől ápr. 5-ig vasárnaponként az esti szentmise után. Szeretettel várjuk a házasságra készülők jelentkezését február 16-ig. Jelentkezni ITT lehet.

Archívum

Share This