Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2020.01.05-én – Karácsony utáni 2. vasárnap

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Január 6-a Vízkereszt napja, Urunk megjelenésének főünnepe, mely a vasárnappal egyenrangú, parancsolt ünnep. Mivel polgári munkanap, templomunkban 7 és 18 órakor lesz szentmise.

Kedden munkálatok miatt a templom 17 óráig zárva lesz.

„Érints meg engem!” – imadélutánra hívunk benneteket jövő vasárnap 16 órától. A program miatt aznap 15 óráig lesz szentségimádás.

A házszentelés az úgynevezett szentelmények körébe tartozik: ezek olyan szent jelek és hozzájuk kötődő imák, melyek jelzik Isten cselekvését, és előkészítik lelkünket annak befogadására a különböző élethelyzetekben. A vízkereszt a karácsonyi ünnepkör egyik fontos mozzanata. „Az Ige testté lett, és közöttünk vett hajlékot” (vö. Jn 1,14) – ezt ünnepeljük ebben a néhány hétben, és ilyenkor kicsit „otthonosabban” gondolhatunk Istenre: az ő hajléka akár a miénk is lehet. Közösen imádkozunk Istenhez az erényes családi életért és a gonosztól való oltalomért, majd meghintjük a ház akár összes helyiségét szenteltvízzel, hiszen Isten betölti a családi hajlékot, a közös életet; semmi nem idegen számára belőle. Aki szeretné otthonát megáldatni, hagyja meg nevét, címét, elérhetőségét az irodában vagy a sekrestyében. (A lakás megáldásának nincs költsége és minden évben lehet kérni.)

Január 13-án 18 órától megbeszélést tartunk plébániánk újságjának, a Szent Imre Híradónak jövőjéről. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt, aki munkájával, írásaival segítené az újság rendszeres megjelenését.

Az idei ökumenikus imahét január 19-tól 26-ig tart. Az ökumenikus imaórák minden nap 18 órakor kezdődnek. Ez idő alatt templomunkban minden hétköznap reggel 7-kor lesz szentmise. Templomunkban 21-én, kedden 18 órakor kezdődik a taizéi énekes ökumenikus imaóra, mely után szeretettel hívunk mindenkit a kollégiumba közös vendégségre. Kérjük, süteménnyel, szendviccsel vagy üdítővel járuljatok hozzá ti is a vendégséghez.

Jegyeskurzust tartunk a plébánián márc. 1-jétől 6 vasárnap este. Szeretettel várjuk a házasságra készülők jelentkezését február 16-ig.

Archívum

Share This