Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hirdetések 2019.10.27-én – Évközi idő 30. vasárnapján

November 1-jén, pénteken lesz Mindenszentek főünnepe, ami a vasárnappal egyenértékű, parancsolt ünnep. 9 és 18 órakor lesz szentmise templomunkban. Nem lesz szentségimádás november 1-jétől 3-ig.

Mindenszentek ünnepén:

A tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő,

– aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s imádkozik az elhunytakért,

– aki halottak napján templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.

A búcsút az nyerheti el, aki meg van keresztelve, és a kegyelem állapotában van. A teljes búcsú elnyeréséhez azon túlmenően, hogy a léleknek nem szabad ragaszkodnia semmiféle bűnhöz, még bocsánatos bűnhöz sem, meg kell tenni a következő három feltételt: szentségi gyónás, szentáldozás, a Szentatya szándékéra történő imádság.

Jövő vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját. Aznap 9 és 16 órakor lesz szentmise. A 9 órai szentmise után szeretettel hívunk mindenkit a templomkertbe teára és beszélgetésre. Kérjük, aki teheti, pogácsával vagy süteménnyel járuljon hozzá az alkalomhoz és a szervezés megkönnyítése érdekében jelezze ezt az irodában vagy a sekrestyében. Varga László püspök atya pedig a 16 órás szentmisében szolgáltatja ki a bérmálás szentségét fiataljainknak. Örüljünk velük és imádkozzunk értük!

A Szent Imre Karitász jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Taizéi énekes közös szentségimádásra hívunk benneteket halottak napján 17 órától.

A novemberi Adoremus átvehető a sekrestyében.

 

Archívum

Share This