Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

A Szent Imre Karitász a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja a rászorulóknak szánt tartósélelmiszer- és pénzadományaitokat.

Óvodás hittanra hívjuk az óvodáskorú gyermekeket a 9-es mise után a plébániára, a ministránsoknak és az érdeklődőknek pedig a templomban lesz rövid próba a két mise között.

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a szerdai (7 és 18 órás) és a vasárnapi misék utáni hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ezeken a napokon 60 éves korig a felnőtt hívek háromszor étkezhetnek, egyszeri jóllakással. Nagyböjt többi péntekén 14 éves kortól tartózkodunk a hústól. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjti napokról: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.”

Nagyböjti lelkigyakorlatunkat Hurgoi János atya, gyulafehérvári érseki titkár vezeti. Március 22-én 17 órától taizéi énekes szentségimádással kezdődik a lelkigyakorlat, a főbűnökről szóló elmélkedések az esti szentmisékben lesznek pénteken, szombaton és vasárnap. Szeretettel hívunk mindenkit.

Március 15. és 22. kivételével péntekenként 17:30-tól keresztutat imádkozunk a templomban. Köszönjük a keresztút vezetésének elvállalását a közösségeknek.

„Érints meg engem!” – imadélutánra hívunk benneteket jövő vasárnap 16 órától. A program miatt aznap 15 óráig lesz szentségimádás. Már csak 7 szabad hely maradt a március 30-i plébániai zarándoklatra és kirándulásra. A részvételi díj (4500 Ft) befizetésével válik véglegessé a jelentkezés.

Jegyes-felkészítő és párkapcsolati tréning indul Kaposváron 2019.március 8-9-én és március 29-30-án. Jegyeseket, együtt járó párokat és fiatal házasokat is szívesen látnak. Jelentkezni a http://kaposvar.egyhazmegye.hu/csaladpasztoracio/ oldalon lehet.

„Anyós-suli” tréning lesz Kaposváron 2019. március 23-án. A képzést Süttő Márta mentálhigiénés szakember és Szikora Ildikó gyógypedagógus, bibliodráma vezetők tartják. Jelentkezni a csaladok.kaposvar@katolikus.hu címen lehet.