Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Szeretetszolgálatunkat mostantól Szent Imre Karitásznak hívják. E hónapban a mai szentmisék előtt és után köszönettel várja pénzadományaitokat, illetve tarhonyát, rizst és húskonzervet.

Óvodás hittanra hívjuk az óvodáskorú gyermekeket a 9-es mise után a plébániára, a ministránsoknak és az érdeklődőknek pedig a templomban lesz rövid próba a két mise között.

„Érints meg engem!” – imadélutánra hívunk benneteket jövő vasárnap 4 órától. A program miatt aznap 3 órától nem lesz szentségimádás.

Jövőre is indul akolitus képzés a püspökségen azoknak, akik szívesen segítenének az áldoztatásban és egyéb szolgálatokban.

Jelentkezési feltételek:

• bevezető szentségek meglétének igazolása (keresztlevél)

• plébánosi/lelkivezetői ajánlás

• betöltött 25. életév

• rendezett, rendszeres szentségi élet

• befogadó plébános, vagy plébánia

• Püspök atyának címzett kérelem

• felvételi beszélgetés

Jelentkezhetnek már felavatott akolitusok is, akik szeretnék felfrissíteni és kiegészíteni a korábbi képzésben kapott ismereteket. Jelentkezni január 12-ig lehet. Az érdeklődők egyeztessenek Ferenc atyával.

Idén is van lehetőség házszentelésre, mely az úgynevezett szentelmények körébe tartozik: ezek olyan szent jelek és hozzájuk kötődő imák, melyek jelzik Isten cselekvését, és előkészítik lelkünket annak befogadására különböző élethelyzetekben.

A vízkereszt a karácsonyi ünnepkör egyik fontos mozzanata. „Az Ige testté lett, és közöttünk vett hajlékot” (vö. Jn 1,14) – ezt ünnepeljük ebben a néhány hétben, és ilyenkor különösen is fogékonyak vagyunk arra, hogy kicsit „otthonosabban” gondoljunk Istenre: az ő hajléka akár a miénk is lehet. Közösen imádkozunk Istenhez az erényes családi életért és a gonosz cselvetéseitől való oltalomért, majd meghintjük a ház akár összes helyiségét szenteltvízzel, hiszen Isten betölti a családi hajlékot, a közös életet; semmi nem idegen számára belőle. Aki szeretné otthonát megáldatni, az irodában vagy a sekrestyében megteheti a név és elérhetőség megadásával.

Farsangi bálunk február 9-én lesz.

Az iroda most már csak a mobil számon elérhető (06-30/491-6780). Amikor nem tudjuk fogadni a hívást, hagyhattok üzenetet SMS-ben, vagy a hangpostán. Mielőbb válaszolunk az üzenetekre.

Az idei ökumenikus imahét január 20-tól 27-ig tart. Az imahét programjait ITT olvashatjátok. Templomunkban 22-én, kedden 18 órakor kezdődik az imaóra. Igét hirdet: Jóföldi Endre baptista gyülekezetvezető.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com