Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

A 9-es mise után a ministránsoknak rövid próbát tartunk a templomban, de ebben a hónapban a találkozó elmarad.

Hétfőn 14-16 óráig a templom zárva lesz.

Közös beszélgetésre hívunk titeket a plébániára a taizéi közösség két tagjával, András és Francesco testvérrel szerdán 16:30-tól. A beszélgetés után vezetésükkel taizéi imaórát tartunk a templomban 18:00-tól.
“A Taizéi Közösséget Roger testvér alapította a második világháború éveiben. A létrejött monasztikus közösség ma mintegy száz testvért számlál, katolikust és különböző protestáns felekezetűt egyaránt, akik kb. 30 különböző országból származnak. A közösség puszta létezésével is a kiengesztelődés jele szeretne lenni a megosztott keresztények és az egymással szembenálló népek között. Az év minden hetében fiatalok érkeznek a világ minden részéről, hogy egy hetet együtt töltsenek. A napi háromszori közös imában, a személyes találkozásokban, kiscsoportos beszélgetésekben és a gyakorlati teendőkön keresztül értelmet keresnek az életüknek és elmélyítik az Istennel való kapcsolatukat.”

A beszélgetés és imaóra miatt szerdán 16 óráig lesz irodai nyitvatartás.

Kantár találkozóra hívjuk a férfiakat a plébániára pénteken 18 órára.

Rózsafüzér társulatunk imaórája szombaton 17 órakor kezdődik.

Egyházmegyei zarándoklat indul május 12-én a horvátországi Máriabesztercére, melyre az irodában lehet jelentkezni. Az útiköltség 5000 Ft/fő.

Még lehet jelentkezni a május 26-i egyházmegyei családi napra az egyházmegye honlapján.

Még mindig szeretettel kérjük és várjuk a befogadó családok jelentkezését a július 8-14-ig tartó Szentjánosbogár táborra. Eddig 13 fiatal számára van szállás biztosítva, ezért még szükség lenne kb. 80 helyre, hogy a tábor megrendezésre kerülhessen Kaposváron. A befogadási szándékot kérjük április 22-ig jelezni a sekrestyében. A szervezők elérhetőségei: Bodó Bence: 30/464-3143; Bodó Eszter: 20/394-1900; email: bogarkaposvar2018@gmail.com

Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Kérjük, hogy amennyiben módosítás nélkül elfogadjátok a NAV által felajánlott adóbevallást, ne felejtsetek el rendelkezni az online felületen adótok 1%-áról. Kérjük, abban az esetben is tegyétek meg felajánlásotokat a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadótok nulla forint, mert a „nullás” bevallás is számít! Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki. Idén kiemelten fontos a rendelkezés, mert a 2018-ban benyújtott, az egyház technikai számára szóló nyilatkozatot újabb nyilatkozat beadásáig, vagy visszavonásig a következő években is figyelembe veszi a NAV.