Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Plébániai hitoktatás, szentségi felkészítő

A plébániai katekézis célja a keresztény életbe való teljes bevezetés, bekapcsolás a liturgikus közösségbe, a közösségi élmény megtapasztalása, a katekézis elmélyítése, és a szentségi életre való felkészítés.

A szentségek vételére való közvetlen, gyakorlati felkészítés iskolai hitoktatás esetén is a plébánián történik.
Akik szeretnék, hogy gyermekük a Szent Imre-templomban legyen elsőáldozó vagy bérmálkozó, hozzánk írassák be gyermeküket.

Elsőáldozási felkészítés templomi csoportban történik 3. osztályos kortól. A felkészítés 1 éves (13 hónapos): szeptembertől a következő év októberéig tart.

A 2020-as eucharisztikus kongresszus egyik kiemelt eseménye a nyitó szentmisében történő elsőáldozás. Az Oltáriszentségben jelen levő Jézussal való találkozás egész életre szóló erőforrás. Lehetőség lesz erre a kongresszus nyitó szentmiséjében szeptember 13-án, nemzetközi közösségben, mely megmutat valamit az egyház egyetemességéből és tanúságtétel a világ felé is.

Bérmálási felkészítés a „Lépcső” ifjúsági csoportban történik 8-9. osztályos kortól. A felkészítés 2 éves, a találkozók péntekenként lesznek, a kiírás szerint. A fiatalok lelkigyakorlat és szolgálat után részesülhetnek ebben a szentségben. A tanév alkalmairól ebben a levélben írtunk bővebben.

Az iskolai hit- és erkölcstan órákat az iskolákban megadott órarend szerint végzik a hitoktatók.

A templomi hitoktatás a 2019/2020-as tanévben 2019. szeptember 3-tól indul.

Jelentkezni a hitoktatóknál vagy a plébánia hivatalban lehet a jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezési lap letöltése: ITT.

A kitöltött jelentkezési lapokat a piroskaorgona@gmail.com-ra illetve személyesen várjuk az irodában nyitvatartási időben.