Plébániai Hitoktatás / Katekézis

A plébániai katekézis célja a keresztény életbe való teljes bevezetés, bekapcsolás a liturgikus közösségbe, a közösségi élmény megtapasztalása, a katekézis elmélyítése, és a szentségi életre való felkészítés.

A szentségek vételére való közvetlen, gyakorlati felkészítés iskolai hitoktatás esetén is a plébánián történik.
Akik szeretnék, hogy gyermekük a Szent Imre-templomban legyen elsőáldozó vagy bérmálkozó, azok hozzánk írassák be gyermeküket.

Elsőáldozási felkészítés templomi csoportban történik 3. osztályos kortól. A felkészítés 1 éves, 13 hónapos: szeptembertől a következő év októberéig tart.

Bérmálási felkészítés a „Lépcső” ifjúsági csoportban történik 8-9. osztályos kortól. A felkészítés 2 éves, a találkozók kéthetenként lesznek. A fiatalok lelkigyakorlat és szolgálat után részesülhetnek ebben a szentségben. Részletes program: itt.

A nyári táborról további információk ITT találhatók. Részvétel a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, amely ide kattintva letölthető.
A kitöltött nyomtatványt kérjük eljuttatni személyesen a plébániahivatal irodájába ügyfélfogadási időben, vagy a titkar@gmail.com email címre.

Az iskolai hit- és erkölcstan órákat az iskolákban megadott órarend szerint végzik a hitoktatók.

A templomi hitoktatás a 2017/2018-as tanévben 2017. szeptember 5-től indul.

Jelentkezni a hitoktatóknál vagy a plébánia hivatalban lehet a jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezési lap letöltése: itt.

A kitöltött jelentkezési lapokat a piroskaorgona@gmail.com-ra illetve személyesen várjuk a Plébániahivatal nyitvatartási idejében.

Hitokatás rendje 2017-18