Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Kantár

Kantár, avagy Kan-tár?
Mit is jelenthet ez a szójáték? Kívülállók számára rejtélyes is lehet, azonban nincs mögötte semmi titok.

Alakult néhány évvel ezelőtt egy olyan közösség, amilyen még nem volt a Szent Imrében. Csak férfiakból áll, viszont a férfiak közül nagyon sokféle megtalálható benne. Van aki idős, van aki fiatal. Van aki tanult, van aki tanultabb. Van aki mindenkit ismer, van akit csak néhányan ismernek. Egy a lényeg, férfiak vagyunk, és a Szent Imréhez tartozunk!

Havonta egyszer, péntek este találkozunk a plébánián röpke 2 órára, de ez idő alatt olyan beszélgetéseket folytatunk, amit csak ott, és csak akkor lehet. Tudod milyen az amikor a legmélyebb gondolataidat is megoszthatod egy nagyobb társasággal?

Van hogy évente egy alkalommal elutazunk a városból, és olyan helyeket, közösségeket, ismerősöket látogatunk meg, amelyek/akik érdekesek lehetnek/voltak számunkra. Voltunk már Szekszárdon, Somogyváron, Nagykanizsán, Homokkomáromban.

Nagyon jó együtt megélni ezeket az alkalmakat azokkal, akikkel máskor csak néhány szót váltasz a mise után, vagy a hétköznapokban összefutsz vele valahol.
Ide úgy jövünk, hogy nem tudjuk mi vár aznap este ránk. Lehet, hogy adunk másoknak valamit, de lehet, hogy mi kapunk Tőlük valami olyat, amire nem is számítottunk. Hogy mit? Lelkiekben nagyon sokat, az összejövetelek végén pedig testiekben még többet: zsíros kenyeret és bort. Ez utóbbit Laci atya jóvoltából!
Voltál már? Vagy lemaradtál róla? Mikor jössz el (megint)?

Archívum