Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Templomunk kórusa a mai 10:30-as szentmisében énekel.

Énekes próba miatt a mai nap nem imádkozunk rózsafüzért a templomban.

November 1-jén, csütörtökön lesz Mindenszentek főünnepe, ami a vasárnappal egyenértékű, parancsolt ünnep. 9:00-kor és 18:00-kor lesz szentmise. Nem lesz szentségimádás mindenszentek és halottak napján sem.

Mindenszentek ünnepén:
A tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő,
– aki nov. 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s imádkozik az elhunytakért,
– aki halottak napján templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.
A búcsút az nyerheti el, aki meg van keresztelve, és a kegyelem állapotában van. A teljes búcsú elnyeréséhez azon túlmenően, hogy a léleknek nem szabad ragaszkodnia semmiféle bűnhöz, még bocsánatos bűnhöz sem, meg kell tenni a következő három feltételt: szentségi gyónás, szentáldozás, a Szentatya szándékéra történő imádság.

Jövő vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját. A 9 órai szentmise után szeretettel hívunk mindenkit a templomkertbe teára és beszélgetésre. Kérjük, aki teheti, pogácsával járuljon hozzá az alkalomhoz. Utána óvodás hittan lesz a plébánián.

Szeretetszolgálatunk jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja pénzadományaitokat, illetve tejet és cukrot.

Templomunk búcsúja alkalmából idén is lehetőséget biztosítunk egyénileg kísért lelkigyakorlaton való részvételre november 4-től 10-ig. További információ és jelentkezési lehetőség a honlapon és az irodában.

Püspök atyánk rendelkezése alapján az egész egyházmegyében Krisztus király ünnepén új képviselő-testület áll fel, így plébániánkon is. A jelöltek listáját a hirdető tv-n találhatjátok, szavazás 2 hét múlva lesz.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com