Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Köszönjük a szolgálatát azoknak a közösségeknek és családoknak, akik a pénteki keresztutak vezetését vállalták.

A 9 órás misében a hittanosok adják elő a passiót, a 10:30-as misében templomunk kórusa énekli el, a 18 órás misében a gitáros csoport, Sillye Jenő: „Értem is meghalt a kereszten” című zenés oratóriumát énekli. A program miatt aznap 17 óráig lesz szentségimádás.

Szeretetszolgálatunk jövő szombaton és vasárnap a szentmisék előtt és után köszönettel várja pénzadományaitokat illetve száraztésztát, tarhonyát és májkrémet.

Munkálatok miatt jövő héten, szerdán nem lesz szentségimádás.

Nagyhét liturgiájának rendje templomunkban: Nagycsütörtökön délelőtt 10 órakor Krizmaszentelési szentmise lesz a székesegyházban, amelyet püspök atya az egyházmegye papságával együtt mutat be.

Nagycsütörtökön 18 órakor kezdődik az utolsó vacsora szentmiséje, amit virrasztás követ.

  • Nagypénteken Urunk szenvedésének ünneplése 15 órakor kezdődik passióval, kereszthódolattal és áldozási szertartással. Este 18 órától közös imádság lesz a taizé-i kereszt előtt.
  • Nagyszombaton 20 órakor kezdődik húsvéti vigíliánk. A Fényünnepségből, Igeliturgiából, Keresztségi ígéret megújításából, Eucharisztia liturgiájából és a feltámadási körmenetből álló szertatás több órás lesz. Kérjük, hogy olyan gallérral ellátott gyertyát, vagy mécsest hozzatok magatokkal, ami megakadályozza, hogy a viasz lecsepegjen!

Szeretettel hívjuk ministrálni a felső tagozatos diákokat és a ministrálásban jártas felnőtteket ezeken a napokon. A ministráns próbák nagycsütörtökön 17 órakor, nagypénteken 14 órakor, nagyszombaton pedig 18 órakor kezdődnek. A próbák ideje alatt csak a templom előtere látogatható.

A szentségimádás nagycsütörtök reggeltől szünetel, de a templom nyitva lesz. A szentségimádás április 3-án, kedd reggel folytatódik.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő:

  • aki nagycsütörtökön az ünnepi szentmise után a tabernákulumba tett Oltáriszentség előtt áhítattal elimádkozza a Tantum ergo-t.
  • aki áhítattal részt vesz nagypénteken a liturgiában és a kereszt imádásában; – aki elvégzi a keresztutat, (vagy amikor a Szentatya végzi a keresztutat, televízión, rádión vagy világhálón keresztül lélekben áhítattal csatlakozik hozzá.)
  • aki húsvét vigíliájában vagy keresztelésének évfordulóján bármely jóváhagyott formulával megújítja keresztségi ígéreteit.
  • aki a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (vagy világhálón) keresztül áhítattal követte.

Kérjük, hogy akik nem tudják vállalni a szentségimádó órájukat, azok időben jelezzék az iroda telefonszámain vagy email-en keresztül, hogy a vasárnapi miséken hirdethessük. Amennyiben nem megoldott a folyamatos szentségimádás, aznap az Oltáriszentség a tabernákulumban marad.

SZIM_Nagyhét liturgiái 2018