Plébánia mobil: +36-30/491-6780 titkar@gmail.com

Hálásan köszönjük szeretetszolgálatunk múlt heti gyűjtésére adott adományaitokat.

A jövő heti 9-es mise után a ministránsoknak rövid próbát tartunk a templomban, majd délig várjuk őket a Kaptárba a ministráns-találkozóra.

Ma délután 16 órakor kezdődik „Érints meg engem” imaalkalmunk, melyre szeretettel várunk minden párt, aki kapcsolatáért szeretne imádkozni. 18 órakor tartjuk szerelmes-misénket, amelyben megáldjuk a szerelmes párokat, elsősorban a jubiláló házaspárokat.

Ma kezdődik a házasság hete, a programokról hátul, a gyóntató szoba előtt találtok szórólapokat. A mi templomunkban kedden 18:45-től, az esti szentmise után taizéi énekes imaórát tartunk kapcsolataink gyógyulásáért. Szeretettel hívunk mindenkit.

Akik idén szeretnének összeházasodni, még jelentkezhetnek a központi jegyeskurzusra, mely március 2-3-án és 23-24-én lesz a püspökségen.

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a szerdai (7 és 18 órás) és a vasárnapi misék utáni hamvazkodás, a böjt és a keresztút elimádkozása, a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ezeken a napokon 60 éves korig a felnőtt hívek háromszor étkezhetnek, egyszeri jóllakással. Nagyböjt többi péntekén 14 éves kortól tartózkodunk a hústól. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjti napokról: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.”

Péntekenként 17:30-tól keresztutat imádkozunk a templomban. Kérjük azokat a közösségeket, családokat, akik szívesen készülnek egy alkalom vezetésére, jelentkezzenek az irodában személyesen vagy e-mailen keresztül.

Kantár találkozóra hívjuk a férfiakat a plébániára pénteken a keresztút után.

Ezen a héten nem lesz „Szavamat adom” találkozó. A következő alkalom két hét múlva lesz.

Rózsafüzér társulatunk imaórája szombaton 17 órakor kezdődik.

Jövő vasárnap a 10:30-as szentmisén templomunk kórusa énekel.

Nagyböjti lelkigyakorlatunkat a Nyolc Boldogság Közösség nővérei, Theresia és Beáta-Mária nővér tartja február 22–25-ig. A lelkigyakorlattal szeretnénk hozzájárulni a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus előkészítéséhez. Az elmélkedések csütörtökön, pénteken és szombaton az esti misében; vasárnap pedig a 10:30-as szentmisében lesznek. Imádság, mint párbeszéd; A felajánlás; Apostoli küldetés és A hálaadás lelkülete lesz a négy téma. Csütörtökön vezetett szentségimádást tartanak a szentmise után.

Még lehet jelentkezni a személyesen kísért lelkigyakorlatra. Ennek felépítése: február 18–24-e között napi fél óra személyes ima a Szentírással, imádsághoz kapcsolódó kb. 15-20 perc egyéni reflexió az imáról, napi egy alkalommal személyes beszélgetés a lelkigyakorlat kísérőjével. Ennek a programnak a célja a személyes imaélet elmélyítése és az istenkapcsolat megújítása. További információk a következő bejegyszésben találhatók: ITT.