Hirdetések 2017.12.31-én

Újév és Vízkereszt napja (jövő hétfő és szombat) a vasárnappal egyenértékű, parancsolt ünnepnap. Ezen a két napon 9 és 18 órakor lesz szentmise templomunkban. Szentségimádás csak a misék közt lesz.  

Vízkereszt napján, a szombat este 6 órás szentmisében templomunk kórusa énekel.

Szeretetszolgálatunk jövő szombaton este és vasárnap a szentmisék előtt és után várja pénzadományaitokat köszönettel.

A ministránsokat és a ministrálni vágyó iskolásokat a jövő heti 9-es mise után várjuk rövid próbára a templomba, az ovisokat pedig hittanra a plébánián, szüleikkel együtt.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

KÉSZ Kaposvári csoportjának hirdetése: 2018. január 3-án, szerdán 17:00 órakor a Püspöki Székház nagytermében Varga László megyéspüspök lesz a vendégünk. Előadásának címe: A Kaposvári Egyházmegye tervei, és a keresztény értelmiség felelőssége 2018-ra.

Hirdetés a püspöki körlevélből: Akolitus képzést indítunk márciustól. Képzésünk egy évet ölel fel, mely első félévben tartalmaz biblikus alapképzést, imaiskolát és lelki felkészítést, melyet lektor avatás követ. A jelentkezők közül, az első féléves ismeret alapján választom ki azokat, akik a képzés második félévébe lépve az akolitus avatásra készülnek. Képzésük második félévében elmélyítik a biblikus képzést, liturgikus és alapvető lelkivezetői ismeretekre tesznek szert.

A képzés a következőképpen épül fel:

6 alkalom szombat reggeltől estig intenzív formában, ebből 2 alkalom péntek délután kezdődik, hogy a lelki fejlődésnek és a közösségépítésnek is teret adjunk.

Jelentkezési feltételek:

  • felvételi beszélgetés
  • bevezető szentségek meglétének igazolása
  • plébánosi/lelkivezetői ajánlás
  • betöltött 25. életév
  • rendezett, rendszeres szentségi élet
  • befogadó plébános, vagy plébánia
  • Püspök atyának címzett kérelem

Jelentkezhetnek már felavatott akolitusok is, akik szeretnék felfrissíteni és kiegészíteni a korábbi képzésben kapott ismereteket. Jelentkezni az elérhetőségi adatok és as szükséges dokumentumok leadásával lehet a püspökség evangelizációs irodába Udvardy Márton részére legkésőbb 2018. január 15-ig. További információ: email: evangelizacio.kaposvar@katolikus.hu, telefon: 82/511-718/30.

Akik jövőre szeretnének házasságot kötni, azoknak március 2-3-án és 23-24-én lesz jegyeskurzus a püspökségen, mely a felkészítés kötelező része. Jelentkezni az irodában vagy az egyházmegye honlapján lehet.